Как да: 5 лесни начина да почистим пералнята у дома

Как да: 5 лесни начина да почистим пералнята у дома
Снимка: Thinkstock

За последните два дена се наложи да заредя и пусна 4 перални - подред! 

От къде имам толкова много място на простора? Имам и два сушилника - моля ви, в това студено време е толкова трудно да чакаш дрехите да изсъхнат на терасата. Много често съм си разбивала главата в замръзналото пране през зимата, докато проверявам какво е развитието и дали ще мога да облека любимата си блуза днес, евентуално утре. 

И тъй като всяко едно нещо има определена продължителност на живот, би било добре да се грижим за уредите у дома, които използваме сравнително често. 

Нека първо си отговорим на няколко важни въпроса:

1. Колко често трябва да чистим своята пералня?

Пералнята трябва да се почиства основно поне два пъти в годината, особено ако се използва интензивно и в нея се перат силно замърсени дрехи. Чекмеджето, в което се поставят прахът за пране и омекотителят, трябва да се извади и измие много внимателно. Отвора, в който влиза чекмеджето също трябва да се почисти добре, защото много често в него се събира перилен препарат и варовик.

Убедена съм, че за всяка една жена е предизвикателство да намери ефективен и лесен начин за почистване на пералнята машина. За да не ровите излишно в интернет и да разпитвате баба, мама, съседката, чичо Гошо - техникът на хладилници от съседния вход, ви предлагаме 5 лесни начина как да почистите пералнята у дома. 

Вижте кои са те в нашата галерия ТУК >>>

Още полезни статии, които да прочетете:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти