Дайте нов живот на старите си дрехи

Холивудската актриса Оливия Уайлд е лице на лимитираната H&M Conscious Exclusive колекция
Снимка: H&M

Мария Николова

Модата не е резултат на нови тенденции, а на добре припомнени стари такива.

Ако и вие сте сред привържениците на това твърдение, със сигурност не сте от шопинг маниаците, които всеки ден си купуват нови дрехи, а предпочитате да се наслаждавате на тези, които вече имате в гардероба и са направени от по-устойчиви материи.

А защо не и да ги освежите?

Неведнъж сме ви показвали интересни идеи за това как да вдъхнете нов живот на стария чифт дънки, токчета или чанта.

Примерите ни можете да си припомните, кликайки върху следващите няколко линка:

Как да си направим модерни кръпки на блузата
Как да освежим старите дънки и пантофки
Как да освежим токчетата си
Как да освежим дрехите с дантела
Как да превърнем старите дрехи в нови
Как да си направим дантелени кецове

Истината е, че от хилядите тонове дрехи, които хората изхвърлят всяка година, около 95% могат да бъдат повторно носени или рециклирани.

Първият моден бранд в света, който създава подобна програма, е H&M. Компанията се ангажира с мисията да промени начина, по който се използват и изхвърлят дрехите, които носим ежедневно.

H&M имат целогодишна инициатива, чиято цел е събиране и рециклиране на стари и ненужни дрехи. Хората, които се включват в нея, връщат в магазините на H&M, своите стари дрехи, без значение каква марка са те, и получават 15% отстъпка на продукт по избор при следващата си покупка.

В инициативата може да се включи абсолютно всеки, разбира се, вие също!

Сега Edna.bg и H&M ви предизвикват да се включите в едно различно модно приключение, а именно – да ни разкриете креативността си и да спечелите специални награди.

Покажете ни как давате нов живот на ваша лична стара дреха. Снимайте последователно стъпките с телефон или фотоапарат, опишете ни накратко вдъхновението и техниката си, и ги изпратете към редакционната ни поща edna@netinfocompany.bg

Най-добрите идеи, представени със снимка и описание, ще публикуваме в нашата рубрика "Как да" с имената на техните автори.

Един ще бъде големият победител, който ще спечели ваучер за пазаруване от продуктите на бранда на стойност 100 лв., а 10 от вас ще спечелят вип покани и първи ще се докоснат до лимитираната на марката на 15 април 2015 в магазина на бул. Витоша 6. Печелившите ще бъдат избрани на лотариен принцип.

За да участвате и спечелите награди от H&M, трябва да изпълните следните условия*:

1. В електронно писмо до адрес: edna@netinfocompany.bg, озаглавено "H&M Conscious Contest", ни изпратете снимки на стъпките на преобразяване на ваша лична дреха.
2. Номерирайте вашите авторски снимки с цифра и към всяка от тях в съдържанието на имейла ви напишете кратко описание на техниката, която сте използвали.
3. Не пропускайте да ни напишете и трите си имена, възраст (над 18 г.), от кой град сте и актуален телефон за обратна връзка.
4. Изпращайте вашите писма до 23:59 часа на 10.04.2015 година.

Покажете ни какви чудеса можете да направите от старата си риза, от тениската, която вече не носите, от парчетата плат от дрехите на децата ви.

Очакваме вашите идеи!

* Периодът на играта е от 11:00 ч. на 01.04.2015 г. до 23:59 часа на 10.04.2015 г.(понеделник). Победителите в играта ще бъдат избрани на лотариен принцип от жури, представляващо Организатора и партньора H&M в 10:00 часа на 11.04.2015 г. В играта участват читатели, изпълнили правилно условията на играта. Имената на печелившите се обявяват на 11.04.2015 г.(събота) чрез статия в Edna.bg след 14:00 ч. Големият победител печели ваучер за пазаруване на стойност 100 лв. от магазин на H&M. Десет победители печелят покани за събитието на H&M на 15.04.2015 година в 19:00 часа в магазина на марката на бул. Витоша 6. Представители на Организатора (Нетинфо АД) ще се свържат с тях непосредствено след края на играта чрез имейл, за да им дадат повече подробности относно получаването на тяхната награда. Организаторът си запазва правото при невъзможност на участниците да получат своята награда, да избере нови победители. Организаторът, Нетинфо АД, запазва правото си да променя или допълва официалните правила, както и да преустанови провеждането на играта по всяко време. При възникнали спорове крайните решения се взимат от Организатора. В играта нямат право да участват служители на Нетинфо АД и H&M, както и членовете на техните семейства. Организаторът на инициативата, както и партньорът не поемат покриването на разходи (например транспортни, за нощувка и т.н.), които могат да възникнат по повод спепечелването на покана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти