Звезделина Цолова: Градската мацка с класна осанка и топли очи

Звезделина Цолова
Снимка: Калоян Христов

Помня как се запознах с нея - озовахме се на погача на едно сладко бебче, на което тя е леля, а аз - съседка на майката. И изведнъж ни обедини идеята за ароматното, стоплящо всички сетива (особено в сезон) греяно вино. Тичах по етажите до вкъщи за подправки, а тя дегустираше канела или цитрус да сложим още вътре. Сложихме от всичко. По много! Топлината на напитката спомогна и за топлина в приказките.

Звезделина е един изключително интересен човек - като я погледнеш, има някак класна осанка - като дошла от друго време е. Но не бъркайте това с хладен характер. Тя е топъл, сърдечен и безкрайно усмихнат човек. И освен всичко друго - адски умна и креативна. Затова няма как да не ви разкажа за тази градска мацка, за която Паоло Сорентино е истинска слабост, пианото - новата страст, а идол за жени са й онези дами, които имат семпло и стилно присъствие.

Basics:

Образование: Със сигурност цял живот ще уча и всеки път ще търся нови предизвикателства, започнах с Националната гимназия за древни езици и култури, после реклама и бранд мениджмънт, но къде ще съм след 5 - 10 години и с какво ще се занимавам - въображението ми ще реши. 

Модни предпочитания: Всичко, което ще живее вечно, повече класики, по-малко трендове. Less is more на 100%.

Любима напитка: Зависи в колко часа ми е зададен този въпрос. В ранните и следобедни часове - кафе, около обяд и вечер - вино, за предпочитане пенливо. След като живяхме една пролет на Балеарските острови станах огромен фен на cava-та. 

Книга или филм? И двете, книга с твърди корици и европейско кино. Паоло Сорентино ми е слабост.

Къде ще те открием най-често? В подножието на планината, където създадохме с човека до мен нашият уютен дом и работно място, нашата отправна точка към света, където винаги се прибираме, колкото и да пътуваме и оставаме по частичка от себе си. 

Къде ти откриваш себе си най-често? Напоследък сред черно-белите клавиши на пианото, защото открих ново хоби в края на миналата година, което успява да ме погълне, без задължения и цели, а просто за удоволствие. 

In details:

- Връщам те години назад. Прочетох някъде, че в ученическите ти години твое модно вдъхновение е Елизабет Тeйлър. Какво толкова много те впечатли в нея в тази крехка възраст?
- Осанката, усещането за жена, без да показва много, а казва толкова много, филмите и каузите й, винаги съм харесвала и имала за идол жени, които имат семпло и стилно присъствие, не съм харесвала изкуственото, преекспонирането, бъбривото. Харесват ми неща с въображение, там, където авторът е искал нещо друго да каже, не буквалното.   

- Какво смяташ, че успя да си откраднеш от стила й?
Може би страстта й към бижутата и това, че ти създаваш вече две лимитирани колекции с българския бранд Personal Conversations? Какво е продължението? Започвам отзад напред - продължението за третата ни година ще е японска колекция бижута, след испанската и гръцката, телепортът на въображението ни ще ни отведе още по-далеч, имаме много смели мечти и планове, работим от миналата година върху тях, надявам се през октомври да ви ги покажа и разкажа изцяло.

Звезделина Цолова
Снимка: Калоян Христов

А дали има взаимовръзка между бижутата и разбирането ми за красиво в стила и модата (Елизабет Тейлър е само един пример за това) - най-вероятно има, защото ние сме това, което консумираме, харесваме, гледаме, обичаме, вкусваме и усещаме. Аз винаги съм предпочитала да изляза навън със стилен костюм, сако и риза, но да имам едно акценто бижу, което издава малко от характера ми. Това е моят прочит. С тези колекции ние разказваме истории, правим ги в малки количества, един път в годината, за да не прекаляваме, светът има достатъчно от всичко. Тези бижута остават следа в съзнанието и стават свидетели на толкова много случки, комплименти, първи срещи и истории, те са част от гардероба и стила на нашите клиенти дълго, а това е най-голямата награда. 

- Всъщност, днес ти си определяна като „моден и лайфстайл“ блогър. А ти как се определяш?
- Като последовател на трендове, или като жена, която ги налага? Не съм нито едно от двете, аз съм нормален човек като всеки друг, който показва моменти от живота си, изборите и предпочитания си, вдъхновенията и драмите си, но освен да консумира - иска и да дава и остава нещо след себе си. Много години изграждах аудитория, която ме е следвала и в моментите, когато съм била много тиха, не ми се е споделяло, или когато съм била твърде активна, че чак досадно. Сега имам нужда и работя върху продължението, когато лицето ще се превърне в личност. Искам да създам нещо смислено, което да е от полза не само за мен, отвъд личните ми интереси, кауза за всички. И, за да не звуча като кандидатка за Мис Свят, работя с още един човек по изграждането на едно пространство, което има за цел да обобщи и извади на фокус много смислени и качествени неща в България. 

Звезделина Цолова
Снимка: Калоян Христов

- Има нещо ретро, класическо и същевременно с това модерно във всеки кадър или видео, които споделяш с аудиторията. Магични са! Разкажи ни за процеса – вдъхновения, експерименти, концепции. Нека отдадем заслуженото на усърдната работа по всеки един кадър, който мнозина смятат, че е просто „Щрак!“ и готово.
- При нас е начин на живот, много от тези кадри сме ги забелязали и уловили буквално ей така, докато пием кафето си и светлината се е прокрадвала по най-красивия начин в стаята, други са плод на много работа и предварителна подготовка, а трети никога не са станали така, както си ги представяме. И двамата с Кало (човекът зад кадър и до мен в живота) сме артисти, често с различно виждане и след много обмяна на мисли, понякога на висок тон и след много страсти - се създава това, което хората виждат. Най-често аз съм човекът с идеите, който лети, а той ми слага рамките и тежестта на техническото изпълнение. Екип сме, 7 години работихме ексклузивно заедно, но през последните години го правим само, когато си заслужава и на двамата ни харесва, за да не се изчерпва това между нас и като двойка, семейство.   

- Казват, че „дяволът се крие в детайлите“. Кой е детайлът, който може да се нарече „твоята запазена марка“?
- Мисля, че моята запазена марка е, че е аз разказвам истории по един личен и характерен за мен начин, не просто чрез снимки и думи. Винаги с огромно желание и страст, което си личи, убедена съм. Когато имам рекламни кампании - те са повод да говоря на моя език, да използвам моето виждане за тяхното присъствие. Затова и няма как нещо, което не харесвам и не в моята природа - да бъде вдъхновение и показано в моя профил, ние просто не правим това съвпадение, което се получава като краен резултат в @mint.stories.

- И за финал: Къде се чувстваш повече себе си? В модерна градска обстановка или далеч в красотата на тишината?
- Все повече далеч от градския излишен шум, вече овладяла умението да се изключвам и истински да се наслаждавам на момент, място, хора, но винаги с едно око отворено към красивото, смисленото и стойностното.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти