„Златен глобус“ 2022 без публика: защо церемонията не беше излъчена и кои са тазгодишните победители

Тазгодишните безпрецедентни награди „Златен глобус“ са тук.

В неделя Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд разкри носителите на 79-те годишни награди „Златен глобус“ в хотел „Бевърли Хилтън“ в Лос Анджелис, Калифорния, които отличават филмите и телевизията от изминалата година.

На награждаването не присъстваха публика или номинирани след стремителната вълна от случаи на COVID-19, тъй като силно заразният вариант „Омикрон“ се разпространява прекалено бързо в САЩ. Според организацията само „избрани членове и получатели на стипендии“ са били в залата при обявяването на наградите. Нямаше червен килим, а медиите също не бяха поканени да присъстват.

Още през май NBC (Ен Би Си, National Broadcasting Company) заяви, че няма да излъчва церемонията по връчването на наградите през 2022 г. поради недоволството, предизвикано от разкритие на Los Angeles Times, в което се съобщава, че в Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HFPA) няма нито един чернокож член. (HFPA се състои от 87 международни журналисти, които всяка година определят номинациите и победителите на наградите „Златен глобус“).

Оттогава HFPA прави актуализации и промени, за да стане по-приобщаваща, след като се сблъсква с бойкот в Холивуд, включително Том Круз, който връща и трите си трофея „Златен глобус“ заради скандала.

Организаторите на церемонията по награждаването отбелязаха, че през последните няколко месеца много аспекти на събитието са били преразгледани, а съставът на журито е бил разширен и е станал по-разнообразен от расова гледна точка. Въпреки това, нито една от звездите не присъстваше в „Бевърли Хилтън“.

Като имаме предвид предисторията на наградите „Златен глобус“, оставаме критични към цялостното събитие, но и поддържаме интерес към културното значение на наградите.

Вижте в галерията списъка с тазгодишните победители в областта на киното и телевизията.

Големите победители на наградите „Златен глобус“ 2022

Още за четене (и гледане):

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти