Шарън Стоун за ролята, заради която губи сина си: „Това буквално разби сърцето ми“

Освен успешна актриса с емблематични роли зад гърба си, Шарън Стоун е горда майка на три осиновени деца. В момента синовете ѝ са на 16, 17 и 22 години, а звездата често е разказвала за борбата си да стане майка.

По време на изява в iHeart Podcast тази седмица 64-годишната Шарън разкри с огорчение, че една конкретна роля е станала част от причината да загуби попечителството над сина си Роан, който сега е на 22 години.

Роан е първото дете на Стоун, което тя осиновява с бившия си Фил Бронщайн. Шарън се омъжва за журналиста през 1998 г. След множество спонтанни аборти, двойката решава да осинови дете през 2000 г., но три години по-късно се разделя.

След развода Шарън осиновява още две момчета през 2005 г. и 2006 г., но съдът разпорежда Роан да остане да живее с баща си.

Как Шарън Стоун загуби сина си заради роля
Снимка: Getty

„Загубих попечителството над детето си, когато съдията попита детето ми – моето малко момче, „Знаеш ли, че майка ти участва в секс филми?“, спомня си Стоун, отбелязвайки колко жестока и несправедлива може да бъде съдебната система.

В интервюто тя визира еротичния трилър от 1992 г. „Първичен инстинкт“ и конкретно култовата сцена, в която героинята ѝ присъства на разпит пред полицията и не носи бельо.

Изглежда, въпреки че ѝ донесе огромна популярност, ролята ѝ коства позитивния имидж, който ѝ е бил нужен, за да спечели битката за детето си.

Преценяваха какъв родител съм, защото бях направила този филм“, каза тя. „Сега вече хората се разхождат без дрехи по телевизията, а всички видяха моята голота за може би 1/16 от секундата, но загубих попечителството над детето си.“

Ситуацията оказва дълбоко въздействие върху Стоун, както физически, така и психически.

„Озовах се в клиника в следствие на сърдечни удари в горната и долната камера на сърцето“, разкри в подкаста тя. „Това разби сърцето ми. Буквално разби сърцето ми.“

Стоун разказа за трудната битка за попечителство в мемоарите си от 2021 г. „Красотата да живееш два пъти“. В книгата тя отбеляза как, след като с Бронстейн се разделят през 2004 г., тя губи попечителството над Роан, който по това време е едва 3-годишен.

Как Шарън Стоун загуби сина си заради роля
Снимка: Getty

В книгата Стоун уточни, че не може да разкрие причината за това, както поради споразумение за поверителност, така и от уважение към сина си. Но не скри как всичко това я е накарало да се почувства.

Бях наказана за това, че промених правилата за това как виждаме жените и разбирам, че като напиша тази книга, може да бъда наказана отново“, написа тя. „Но този път не ме е страх.“

След като губи попечителството, Стоун разкрива, че губи своята мотивация и фокус в живота. Освен това актрисата скоро установява, че страда от анорексия.

„Бях спряла да ям, разпадах се и дори не бях забелязала“, пише тя. „Сърцето ми, изглежда, наистина беше разбито.“

Така на Шарън ѝ се налага да се погрижи за здравето си, като едновременно с това не спира да се бори за това да има пълноценна връзка със сина си, който израства под основното попечителство на своя баща.

Как Шарън Стоун загуби сина си заради роля
Снимка: Getty

През 2019 г. Роан Бродщайн подава документи с цел да добави фамилията на майка си към името си.

„Правих го в продължение на 13 години; играх една много дълга, много трудна партия шах за попечителство в опит да дам на сина си всичко възможно за неговото здраве и благополучие“, пише в мемоарите си Шарън. „Сега моят дом и семейството ми са пълни и мога отново да постигам успех в останалите сфери от живота си, тъй като сърцето ми също е пълно.

За щастие днес Шарън има прекрасна връзка със сина си Рoан, който е актьор с няколко роли в киното и телевизията. Той многократно е придружавал майка си на светски събития, а през 2021 г. двамата се появиха заедно на червения килим в Кан.

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти