Защо Леонардо ди Каприо пропусна Оскарите: 10 пъти, в които Академията го пренебрегна

Допреди няколко дни като че ли най-голямата въпросителна около Оскарите беше дали Лили Гладстон ще спечели Оскар за главна женска роля, или статуетката за втори път ще отиде при Ема Стоун.

Днес вече знаем отговора на този въпрос, но в медийното и онлайн пространството витае друг:

Защо Леонардо ди Каприо не присъства на церемонията, за да подкрепи екранната си партньорка и колегите си от "Убийците на цветната луна“?

Истината е, че актьорът не беше номиниран за изпълнението си във филма на Мартин Скорсезе. А още по-неоспоримата истина е, че този факт е продължение на дългогодишното пренебрегване от страна на Академията към работата на Ди Каприо.

По този повод ние събрахме мненията, които витаят в пространството от 30 години, и в галерията ви припомняме 10 невероятни роли на Леонардо ди Каприо, за които той остана без награда Оскар (или дори без номинация):

10 пъти, в които Оскарите пренебрегнаха Леонардо ди Каприо

Въпреки че винаги е подкрепял голямата вечер и номинирания си филм (дори самият той да не е получил номинация), този път Лео не беше видян сред публиката. Оказва се, че причината е в натоварения му график.

Актьорът в момента снима новия си филм на режисьора Пол Томас Андерсън. В началото на годината DailyMail показаха папарашки снимки на Ди Каприо от снимачната площадка на проекта, за който не се знае почти нищо. Според слухове в него ще участват още Шон Пен и Реджина Хол.

Много от феновете на киното смятат, че Ди Каприо за пореден път е бил пренебрегнат, когато не получи номинация за най-добър актьор за ролята си на Ърнест Бъркхарт в „Убийците на цветната луна“.

Същевременно колежката на Ди Каприо, Лили Гладстон, беше номинирана за най-добра актриса.

Когато номинациите за Оскар станаха ясни, пред Variety Лили защити своя партньор, заявявайки, че и тя, и родителите ѝ са останали възмутени от пренебрегването му.

„Бяха ядосани“, обясни тя. „Той беше първият, който ми изпрати поздравления. Казах му колко разстроени останахме.“

Въпреки че беше на трето място по номинации от всички филми, „Убийците на цветната луна“ приключи нощта на Оскарите без нито една статуетка.

Това накара медиите и феновете за пореден път да заговорят за пренебрежението от страна на Академията както към Лео ди Каприо, така и към Мартин Скорсезе.

Сложната връзка между Лео и Оскарите се изразява в общо 7 номинации през годините, но само една – при това донякъде спорна, получена награда за "Завръщането", който далеч не е сред любимите на киноманите филми на Ди Каприо.

Ето ги големите победители на наградите Оскар 2024

 

Всичко любопитно за наградите Оскар: 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти