Защо Кейт Мидълтън и принц Уилям не закусват заедно на Коледа

Коледа е най-уютният празник в годината и едва ли има време, когато се чувстваме по-сплотени и щастливи заедно. А коледната сутрин е много специално време във всеки дом, като всички се събираме около елхата и трапезата за закуска, чай и кафе.

В кралското семейство обаче нещата стоят по малко по-необичаен начин, защото Кейт и Уилям прекарват утрото на Коледа поотделно.

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди разказа за типичните празнични тържества на семейството в имението Сандрингам пред Daily Mail през 2017 г. Според Макгрейди празненствата по случай Коледа започват в 9 сутринта за жените и в 8:30 сутринта за мъжете. 

уилям кейт шарлот джордж луи
Снимка: Getty

Докато мъжете се срещат в трапезарията на долния етаж за закуска с яйца, месо и гъби, жените обикновено закусват нещо по-леко, като нарязани плодове, в спалните си.

Въпреки че Макгрейди не посочва конкретно защо е започнала тази традиция, от Mirror отбелязват, че жените обикновено се нуждаят от повече време за подготовка сутрин, за да завършат празничната си прическа, грим и външен вид, и вероятно затова подобна практика е установена.

Всъщност първото групово хранене на кралското семейство на Коледа е следобед.

Неразделна част от коледните тържества на кралското семейство е посещението на църковна служба в църквата „Св. Мария Магдалена“, която разположена в имението Сандрингам.

Това ежегодно събитие е доста отразявано публично и рекламирано, което може да обясни защо жените прекарват повече време в подготовка на външния си вид, преди да се изправят пред тълпата от фотографи в църквата. След закуската и църковната служба, всички кралски особи се събират на трапезата.

Според Дарън Макгрейди, който е служил като кралски готвач при покойната кралица Елизабет II от 1982 до 1997 г., кралското семейство се наслаждава на първото си групово ястие след службата в „Света Мария Магдалена“ с порция коктейли преди обяд и бира. След като похапват ядки и се наслаждават на шампанско и други напитки, всички обядват заедно в 1 следобед.

Кралските деца обаче традиционно се хранят отделно от възрастните в детската стая в 12:30 часа.

пуйка
Снимка: Thinkstock

Кралският коледен обяд включва пуйка, картофи, плънка, боровинков сос, хлебен сос и сезонни зеленчуци. След първото си ястие семейството преминава към алкохолен коледен пудинг, за който Макгрейди твърди, че често се прави предходната година, за да узрее максимално. 

Следват сирена и вино, а после празничен чай, преди първият ден на Коледа да завърши с вечеря в 20:15 ч.

Не е изненадващо, че се смята, че много кралски особи се промъкват за бърза дрямка между събитията, за да помогнат на храносмилането си и да съберат сили за следващите кулинарни изкушения.

Други кралски традиции вероятно са свързани с немските корени на династията Уиндзор. Например принц Хари потвърди в книгата си „Резервен“, че семейството му си разменя подаръците на Бъдни вечер. Според официалния уебсайт на кралското семейство всички обикновено подреждат подаръците си на маси и си ги раздават по време на чай.

Коледа не е единственият път, когато ястията на кралското семейство се сервират поотделно.

Не само на коледния обяд кралските деца трябва да се хранят в детската стая - това се изисква от тях на всички големи събития през цялата година. Дарън Макгрейди обяснява защо например принц Уилям и принцеса Кейт не могат да вечерят с децата си всяка вечер пред Harper's Bazaar Australia.

Кейт и Уилям
Снимка: Getty

„Децата винаги се хранеха в детската стая, докато станат достатъчно големи, за да се държат правилно на масата за хранене“, обяснява готвачът.

„Кралската детска стая не беше само за обучение на умовете на младите кралски особи, но и за обучение на вкусовете им. Бавачката винаги контролираше менюто и се уверяваше, че ядат балансирани ястия, които включват не само много здравословни зеленчуци, но и ги запознава с нови ястия за възрастни.“

Кралското семейство на коледен концерт

Прекарването на коледната сутрин отделно от любимите хора е една от многото кралски традиции, които за всички нас може да изглеждат странни и с които новодошлите в семейството вероятно трябва бързо да свикнат.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти