Защо Джулия Робъртс вече не участва в романтични комедии

Дните на Джулия Робъртс като романтична героиня далеч не са приключили.

54-годишната носителка на „Оскар“ уточни, че не е против да се снима в друга романтична комедия, но не е намерила нищо „достатъчно добро“, докато говореше за интервю за списание „Ню Йорк Таймс“, публикувано в петък.

„Хората понякога погрешно разбират, че не съм снимала романтична комедия, защото не искам“, каза Робъртс. „Ако бях прочела нещо, което ми се струва, че е написано на нивото на „Нотинг Хил“ или на нивото на „Сватбата на най-добрия ми приятел“, щях да го направя. Те не съществуваха до този филм, който току-що направих и който Ол Паркър написа и режисира.“

По-късно тази година може да я видим в „Билет за рая“ на Паркър, където участва заедно с Джордж Клуни в ролята на разведени майка и баща, които се опитват да убедят дъщеря си Лили (Кейтлин Девър) да не прави същата грешка като тях, след като тя решава да се омъжи за непознат по време на пътуване до Бали с най-добрата си приятелка Рен (Били Лурд).


„Но дори имайки предвид това предвид, си помислих, че може да проработи само ако е Джордж Клуни. И ето, че Джордж почувства, че ще се получи единствено с мен. По някакъв начин и двамата успяхме да го да задвижим всичко. Да тръгна от Джон и Марта Мичъл [в „Газлит“], да изиграя тези сцени с най-великия драматичен актьор, в ерата ми с Шон Пен, а след това да тичам из Австралия с Джордж и да играя тези много смешни сцени показва, според мен, че изживявам актьорските си мечти", радва се Робъртс.

Робъртс посочва и семейството си като една от причините да е по-придирчива към ролите, които приема. Със съпруга си Даниел Модър, имат близнаци - дъщеря Хейзъл и син Финиъс, и двамата на 17 г., както и 14 годишния им син Хенри.

Джулия Робъртс
Снимка: Getty

„Това е причината: ако смятах, че нещо е достатъчно добро, щях да го направя. Но през последните 18 години имах и три деца. Това вдига летвата още повече, защото тогава въпросът не е само „Добър ли е този материал?“ Това е и математическото уравнение на работния график на съпруга ми, на училищния график на децата и на лятната ваканция“, обяснява тя. „Не е само: „Мисля, че искам да направя това“. Горда съм, че съм вкъщи със семейството си и се смятам за домакиня.“

Дъщерята на Джулия Робъртс дебютира в Кан

„През голяма част от ранния живот на децата ми те виждаха как баща им излиза за работа и аз също работех малко, но те почти не забелязваха. Сякаш ме нямаше само, когато спят. Но с възрастта, и особено с дъщеря ми, имам чувството за отговорност да покажа на децата си, че мога да бъда креативна и че това е от голямо значение за мен- толкова значимо, че за определени периоди от време избирам да се съсредоточа върху това повече, отколкото върху семейството си и ми беше трудно да се примиря с този факт.“, добавя Робъртс.

Прекрасната Джулия Робъртс през годините

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти