Всичко заради децата: ето защо Кейт сподели за рака точно сега

Както знаете, датите, на които се празнува Великден по света не само се променят всяка година, но и се различават при православните християни, католиците и протестантите.

Тази година в Обединеното кралство Великден се пада тази неделя, на 31 март. Оказва се, че моментът, в който принц Уилям и Кейт обявиха, че принцесата се бори с диагноза рак, има общо с празника и по-специално с техните деца.

Кралската двойка е насрочила съобщението за рака на Кейт за миналия петък, за да съвпадне с великденската ваканция на децата им. Целта е била те вече да са у дома, когато диагнозата на майка им стана достояние на целия свят.

Децата на Уилям и Кейт принц Луи, на 5 години, принц Джордж, на 10 години, и 8-годишната принцеса Шарлот се прибраха от училище Lambrook в Бракнел за Великден в петък.

Кейт Уилям Великден
Снимка: Getty

Семейството пусна видео съобщението на Кейт в пресата няколко часа след затварянето на училището, така че децата да не се сблъскват незабавно с въпроси на детската площадка, след като новината стане публична.

„Джордж вече е на десет години и не може да бъде предпазен от всичко това“, коментира източник от Двореца пред The Sunday Times. „След като е на училищната площадка, той няма да може да го избегне.“

Трите деца няма да се върнат в училището до началото на втория срок на 17 април.

Джордж Луи и Шарлот ще прекарат следващите три седмици с майка си и баща си в семейното убежище Anmer Hall, селска къща в георгиански стил, която е част от имението Сандрингам.

Източник, близък до Уилям, говори пред The Sunday Times как загубата на майка му, когато е бил само на 15 години, го е накарала да премине в „режим на защита“. Особено сега, когато децата му мжое да се сблъскат с общественото мнение заради здравето на собствената си майка.

„Всичко, което той иска, е да защити жена си и децата си. Семейството просто иска да замине за Великден, да прекарат време заедно, петимата, да се излират от света и да продължат напред.“

Тази година Уилям, Кейт и техните три деца няма да участват в традиционната кралска Великденска неделна служба, на която крал Чарлз би трябвало да присъства. Вместо това те ще съсредоточат енергията си върху взаимната подкрепа.

Припомняме, че принцът и принцесата се оттеглиха от обществени задължения, след като 42-годишната Кейт каза, че се подлага на превантивна химиотерапия в емоционалното си видео съобщение от петък.

В изявлението си в петък Мидълтън обясни, че тя и съпругът ѝ са обяснили ситуацията на децата си Джордж, Шарлот и Луи след „огромния шок“ от нейната диагноза.

Принцеса добави, че им е казала, че се справя „добре и става по-силна всеки ден“ и че се фокусира върху нещата, които ще ѝ помогнат да се излекува.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти