Заки: Официално не съм сам и официално съм много щастлив

Дует Аветю често са наричани българските Depeche Mode.

Песента "Бягство" е не само най-големият хит в музикалния им репертоар, но и блестящ пример за върховете за българската музика през 90-те години на миналия век.

След като прекъснаха музикалната си кариера, днес те са са готови за голям скок с концерт в зала 3 на НДК и нов албум.

Изборът на зала не е случаен, там за първи път е прожектиран клипа към "Бягство".

"Само едно нещо като артисти не сме направили. Не сме се срещали с публиката достатъчно често", сподели Заки за предаването Комбина по Нова телевизия.

На въпроса как перфекционизмът му е оцелял във времена на лъжи, интриги и задкулисни имена в шоубизнеса певецът отговаря:

"Тогава останах в България и имах необходимия късмет в живота да ми се случат изключително добра поредица от положителни и хубави неща".

Музикантът признава, че е имало моменти, в които се е срамувал, че е от България: "Не искам да звуча като човек, който не си харесва държавата, но за мен е обидно да инвестирам 80% от енергията си в преодоляване на пречки, които ми биват създадени, за да останат само едни 20% сили, които да се опитам да инвестирам в нещо креативно, в създаване, в полза. Би трябвало да е обратното."

Според Велизар ние се намираме на ръба на една огромна криза на самосъзнанието, защото меркантилността пробива във всяко отношение - политика, култура, икономика, дори в личните отношения.

Когато успеем да намерим баланса, ние ще "започнем да си лягаме вечер спокойни и да се събуждаме с много чисто и ясно съзнание, че нашият живот е такъв, какъвто трябва да бъде."

Според него истинската изпепеляваща тръпка може да бъде преживяна повече от един път: "Срещал съм много любови. И всяка една от тях е била любов."

По отношение на личния му живот Заки признава: "Официално не съм сам и официално съм много щастлив" и споделя, че в една връзка може да прости всичко освен предателство.

Коя е истинската причина за раздялата с дуетния му партньор - Боби, с който са приятели от детство, как се е справил със загубата на баща си и още подробности около концерта в НДК вижте във видеото горе. 

Редактор: Теодора Кацарова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти