Зад всяка богата жена... (понякога) стои по един богат мъж

Маккензи Безос
Снимка: Getty/Gulliver

Не приемайте заглавието като обидна генерализация. Просто не крием учудването си от факта, че най-богатата жена в света дължи финансовото си състояние на бившия си съпруг. Но нека започнем по същество.

Бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос - Макензи Скот, стана най-богатата жена в света, след като акциите на Amazon поскъпнаха, съобщиха от Vesti.bg.

Това се случва на фона на коронавирус пандемията, тъй като повечето хора предпочетоха да пазаруват онлайн.

Маккензи Безос
Снимка: Getty/Gulliver

Скот, която притежава 4-процентен дял в гиганта за електронна търговия, добави още 30,3 млрд. долара към банковата си сметка през последната година, а това повиши нейното лично богатство до зашеметяващите 67,4 млрд. долара, сочат данни на Bloomberg, цитирано от Buisness Insider.

Ръстът в цената на акциите идва след като те така или иначе скочиха рязко по време на пандемията, тъй като хоумофисът и затворените фирми принудиха потребителите да поръчват от гиганта за търговия на дребно за онлайн поръчки и доставки за дома.

Акциите са се увеличили от близо 2000 до 3500 долара само от началото на 2020 година.

А това пак потвърждава поговорката, че пари при пари отиват - богатите стават все по-богати в САЩ, като най-богатите хора са добавили по още 800 милиарда долара в банковите си сметки от началото на пандемията, докато обикновените американци се чудят как да вържат двата края, посочва още изданието.

Скокът на акциите направи Скот най-богатата жена в света и 12-ият най-богат човек в света.

Маккензи Безос
Снимка: Getty/Gulliver

Като част от „Даването на залог“ - ангажимент сред някои от най-богатите в страната да дарят по-голямата част от богатството си - Скот даде 1,7 милиарда долара на организации с нестопанска цел.

Джеф и Макензи постигнаха споразумение, като предоставиха на бившата му съпруга около 19,7 милиона акции на Amazon.com, което й даде четири процента дял от компанията.

Споразумението направи жената 22-ият най-богат човек в света и третата най-богата жена в света по това време.

Двамата обявиха през януари 2019 г., че се развеждат след 25 години брак и четири деца, след като американският вестник National Enquirer разкри, че технологичният предприемач е имал връзка с бившата водеща на новините Лорън Санчес.

4 сигурни сигнала, че не трябва да делите пари с партньора си

Бившият съпруг на Скот продължава да бъде най-богатият човек в света с нетна стойност от 205 милиарда долара, заемайки позицията си номер едно в индекса на милиардерите на Bloomberg.

Бил Гейтс е втори със 126 млрд. долара на името си, следван от Марк Зукърбърг със 112 млрд. долара и Илон Мъск със 110 млрд. долара.

Изпълнителният директор на Tesla Мъск за кратко изпревари Зукърбърг в понеделник, когато неговото нетно богатство нарасна до 115,4 милиарда долара, когато акциите на Тесла доведоха до увеличение с 12%.

Акциите в автомобилния гигант са нараснали с около 500 процента тази година, тъй като инвеститорите залагат на Мъск, лидер в пазара на електрически автомобили, а личното му богатство се е утроило, откакто пандемията навлезе в Америка през март.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти