Време за разплата в национален ефир: най-големият медиен враг на Меган напусна предаването си

Британският телевизионен водещ Пиърс Морган напусна предаването "Добро утро, Великобритания" след заядливи коментари за херцогинята на Съсекс.

Това не е първият път, в който той се изказва остро по адрес на принц Хари и Меган Маркъл. Нещо повече, Морган е известен като един от най-върлите им критици и открити недоброжелатели. Поредният му хаплив коментар вероятно е капката, която прелива чашата на търпението на екипа и зрителите, въпреки че напускането на предаването изглежда като самосиндикално решение.

Медийният регулатор на Великобритания съобщи, че е започнал разследване след получаването на над 41 хиляди оплаквания от коментарите на Морган за Маркъл. Самият водещ признава, че в социалните мрежи многократко са разпространявани петиции с желание за неговото уволнение.

След разговора на американската актриса с Опра Уинфри Меган и Хари споделиха шокиращи разкрития за трудностите и менталните проблеми, които до този момент са били скрити от светлината на прожекторите и обектива на таблоидите. По този повод 55-годишният Морган заяви в ефир следното: „Съжалявам, но не й вярвам“ и „Няма да повярвам на нито една нейна дума, дори и да ми прочете прогнозата за времето!

Добавя, че за него цялото интервю е едно „двучасово оплюване на кралското семейство“ и нарича Меган „Принцеса Пинокио“.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Тази сутрин, непосредствено след като напуска студиото на предаването, Пиърс Морган публикува пост в Туитър, който гласи:

„В понеделник казах, че не вярвам на нищо, което казва Меган Маркъл в интервюто ѝ с Опра. Имах време да го обмисля, но нямам намерение да си върна думите назад. Ако не сте съгласни, добре. Свободата на словото е връх и аз с удоволствие ще умра отгоре му. Благодаря за любовта и омразата. А сега отивам да прекарам повече време със своите мнения.“

Към това журналистът прилага и популярния цитат на Уинстън Чърчил: „Някои хора смятат, че свобода на словото означава да можеш да кажеш всичко, което искаш, но ако някой да дръзне да ти противоречи - това вече е престъпление.“

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти