Versace. Донатела Версаче - музата на Джани, примата на модата

донатела версаче
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Донатела Версаче е творчески директор и вицепрезидент на една от най-луксозните италиански марки. Стилна, провокираща, различна, с буен характер - модната икона успя да излезе от сянката на своя покоен брат Джани, който основава бранда през 1978 година.

 73 въпроса с Донатела Версаче: "Минимализмът трябва да умре!"

Донатела Версаче е родена на 2 май 1955 в италианския град Реджо ди Калабрия. Тя е най-малкото от четирите деца на фамилия Версаче. Баща ѝ е бил личен финансист на италианската аристокрация. В средата на 70-те Донатела тръгва по-стъпките на по-големия си брат Джовани (Джани) и следва „Моден дизайн на плетива“ във Флоренция. В началото тя планира да работи като PR на брат си, но Джани я чувства като своя „муза и критик“, както казва Донатела в интервю пред сп. Vogue.



По-късно Донатела Версаче навлиза дълбоко в модния свят. През 1980-те Джани пуска парфюм, посветен на нея и ѝ дава линия Versus, която и до момента е стабилна част от Версаче индустрията. През 1993 тя създава детска и младежка модна линия Versace Young.

След убийството на Джани през 1997 г. тя става основното креативно звено във фамилната компания. Нейната титла e вицепрезидент на Версаче Груп и главен дизайнер на модната линия. Тя притежава 20% от Версаче. Нейният брат Санто Версаче има 30%, а дъщеря ѝ Алегра Версаче наследява от Джани Версаче 50%.

 

You CAN sit with us!! ❤️💋 @claudiaschiffer @britishvogue

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

И под нейното ръководство Versace продължават да са сред лидерите в световната мода.

 

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти