Великобритания в траур след смъртта на принц Филип: какво предстои

Плановете за погребението на принц Филип вече са задвижени, а кралица Елизабет влиза в осемдневен период на траур след смъртта на съпруга си.

94-годишният монарх ще се въздържи да изпълнява всякакви кралски задължения през това време, държавните въпроси също ще бъдат поставени на пауза.

След осемте дни се очаква да започне допълнителен период на официален Кралски траур, който важи за цялата страна за 10 дни, а за членовете на кралското семейство той е в продължение на 30 дни. През този период гвардейците ще бъдат виждани с черни ленти на униформите си.

Поради продължаващата пандемия от COVID-19, плановете за погребението вероятно ще бъдат променени, тъй като има ограничения за движението на тълпите и правила, регулиращи броя на хората, които могат да присъстват на събирания като погребения.

В съответствие с неговите желания, Филип вероятно ще има кралско погребение, което означава, че няма да има публично поклонение.

"Той бе нейната най-голяма сила" - как принц Филип подчини живота и сърцето си на кралица Елизабет >>>

Херцогът на Единбург беше хоспитализиран на 16 февруари в болницата „Крал Едуард VII“ в Лондон по съвет на лекаря си, след като „се е почувствал зле“, се казва в предишно изявление от Бъкингамския дворец. Изписан е месец по-късно след лечение на инфекция и успешна сърдечна операция. Той се върна в замъка Уиндзор, където заедно с кралицата бяха отседнали по време на пандемията.

Принц Филип щеше да навърши 100 години на 10 юни.

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти