В почит на Бети Уайт: експлозия на даренията за животински приюти в чест на 100-ия ѝ рожден ден

бети уайт
Снимка: Getty

След смъртта на звездата, в социалните мрежи се появи инициативата „#BettyWhiteChallenge“, която насърчава хората по света да дарят 5 долара на избрана от тях благотворителна организация за животни.


Въпреки че Бети Уайт не доживя 100-годишния си рожден ден, паметта за нея продължава да живее днес, кaто хората по света даряват на любимите си благотворителни организации за животни в нейна чест.

След смъртта на телевизионната легенда на 99-годишна възраст на 31 декември в социалните мрежи се появи инициативата #BettyWhiteChallenge, която призовава феновете да дарят 5 долара на приюти, спасителни центрове и други организации на 17 януари, когато щеше да бъде 100-годишният рожден ден на Уайт.

Мъдрите и простички думи на Бети Уайт

Според представител на GoFundMe през двете седмици след смъртта на Уайт, даренията за набиране на средства за животни са се увеличили , като се наблюдава същата промяна и за други организации, свързани с подобна дейност.

„Цялата тази любов, невероятният размер на даренията, които се дават на всички видове организации за животни, е такава почит към начина, по който Бети живя живота си“, казва пред Pеople нейният приятел и дългогодишен агент Джеф Витяс. „Както Бети би казала: „Благодаря ви от цялото си сърце“.

Извън телевизията и семейството, страстта на Уайт беше за животните. Актрисата, която е спасила няколко кучета през живота си, започва да работи с Асоциацията на зоопарка в Лос Анджелис през 1966 г. и се присъединява към управителния съвет през 1974 г.
През 2006 г. Бети е удостоена с почетната титла „Посланик на животните“ на град Лос Анджелис за дейността си в полза на животните. Единадесет години по-късно, през 2017 г., Уайт получава медалa „Джеймс Смитсън“ за „ангажираността ѝ към дивата природа и усилията за създаване на устойчива планета“, по-специално чрез благотворителната ѝ работа със зоопаркове и спасителни центрове за животни.

Тя подкрепяше животните чрез своя фенклуб „Бетс Петс“, който даряваше членския си внос на благотворителни организации за спасяване на животни. Актрисата от „Горещо в Кливланд“ често подкрепяше кампании за набиране на средства за организации за защита на животните като Morris Animal Foundation и American Humane. След смъртта ѝ природонаучният институт „Аудобон“ сподели история за това как тя е платила за самолет за преместване на пингвини и морски видри от зоологически градини и аквариуми от Ню Орлиънс в Калифорния след пораженията на урагана „Катрина“.

Невероятният живот на Бети Уайт

„Тя не искаше показност“, пише организацията в Twitter, „тя просто искаше да помогне“.

И #BettyWhiteChallenge ще помогне. „Тя би се зарадвала толкова много на това“, казва пред People нейната лична асистентка Керстен Микелас. „Тя щеше да бъде толкова трогната да види и чуе, че хората почитат наследството ѝ, като даряват на местни групи, които работят толкова усилено за спасяването и рехабилитацията на животни. Не мога да се сетя за по-добра почит.“

бети уайт
Снимка: Getty

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти