В обувките на Ейми Уайнхаус: първи вълнуващ трейлър на филма за музикалната звезда

Актрисата Мариса Абела се трансформира в покойната певица Ейми Уайнхаус за предстоящия биографичен филм "Back to Black". В първия трейлър за лентата, режисирана от Сам Тейлър-Джонсън (Петдесет нюанса сиво), виждаме Абела в характерната визия на Уайнхаус, която загина през 2011 г. на 27-годишна възраст от алкохолно отравяне.

Продължаващ малко повече от минута, клипът предлага кратък поглед върху успехите и паденията на Уайнхаус, докато тя се издига от непозната певица до музикалната икона - такава, каквато светът я познава и до днес. Трейлърът е съчетан с мощната балада на Уайнхаус „Back to Black“, която вдъхновява и името на филма.

Трейлърът обхваща до голяма степен и личния живот на Уайнхаус, включително турболентната ѝ връзка с Блейк Фийлдър-Сивил (изигран от актьора Джак О'Конъл) и близките ѝ отношения с майка ѝ Джанис Уайнхаус (изиграна от Лесли Манвил).

Няколко паметни сцени от живота на Уайнхаус са пресъздадени за филма, включително нейното прословуто изпълнение на наградите "Грами" през 2008 г.

В трейлъра на филма се отбелязва, че той ще отразява нейния живот, нейната музика и нейното наследство. Актьорският състав включва още Еди Марсан, Бронсън Уеб, Ансу Кабия и Харли Бърд. Според съобщение за пресата, "Back to Black" е направен с пълната подкрепа на The Amy Winehouse Estate.

Филмът е обявен за "невиждан досега поглед" към "ранното издигане към славата на британската носителка на "Грами" и издаването на новаторския ѝ студиен албум Back to Black".

„Разказан от гледната точка на Ейми, филмът е безапелационен поглед към жената зад феномена и връзката, вдъхновила един от най-легендарните албуми на всички времена“, гласи резюмето на лентата.

56-годишната режисьорка Сам Тейлър-Джонсън обясни личната си връзка с Уайнхаус в изявление пред Entertainment Weekly.

„Връзката ми с Ейми започна, когато напуснах колежа и се мотаех в творчески разнообразния лондонски квартал Камдън. Намерих си работа в легендарния клуб KOKO и все още мога да вдишам всеки пазарен щанд, ретро магазин и улица“, каза тя . „… Няколко години по-късно Ейми написа своите изпепеляващо искрени песни, докато живееше в Камдън. Както и при мен, това стана част от нейното ДНК.“

Режисьорката каза, че е видяла Уайнхаус да пее за пръв път на шоу за таланти, проведено в джаз клуба на Рони Скот в Сохо: „Веднага беше очевидно, че тя не е просто „талант“… тя беше гениална.“

„Като режисьор не можете да искате повече. Чувствам се развълнувана и смирена, че имам тази възможност да реализирам красиво уникалната и трагична история на Ейми в киното, придружена от най-важната част от нейното наследство – музиката ѝ. Напълно осъзнавам отговорността. С моя сътрудник в сценария, Мат Грийнхал, ще създам филм, който всички ще обичаме и ценим завинаги. Точно както правим с Ейми“, добави тя.

"Back to Black" е в кината от май.

Вдъхновяващите думи на Ейми Уайнхаус

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти