Успехът е най-доброто отмъщение: Бритни Спиърс издава автобиография срещу солидна сделка

Бритни Спиърс е сключила сделка за книга на стойност 15 милиона долара.

Според източници-издатели 40-годишната Спиърс е сключила знакова сделка с издателство Simon & Schuster за мемоарите си за кариерата си, токсичният си живот и семейството си.

Сделката е сключена след наддаване от страна на множество издателства за книгата ѝ. Един от запознатите издатели твърди, че "сделката е една от най-големите за всички времена, след тази на семейство Обама."

За контекст, правата за книгите на Барак и Мишел Обама бяха продадени през 2017 г., като според съобщенията сумата е надхвърлила 60 млн. долара - най-голямата известна досега цифра за нехудожествени книги. През 2001 г. Бил Клинтън сключи сделка за 15 млн. долара за книгата си "Моят живот", издадена след президентските избори.


Спиърс за първи път намекна за мемоари в Instagram през януари, когато публикува снимка на пишеща машина с надпис "Да започна ли от НАЧАЛОТО?". Сделката идва почти веднага след критиките, които Спиърс отправи в социалните мрежи (също през януари) към мемоарната книга на по-малката си сестра Джейми Лин Спиърс "Нещата, които трябваше да кажа" (Things I Should Have Said).

"Моля те, спри с тези безумни лъжи за холивудските книги", моли Спиърс в дълъг пост в Twitter. Скоро след това адвокатът на Бритни Матю Розенгарт връчи на Джейми Лин писмо за прекратяване и отказ, в което я предупреждава да не прави никакви обидни коментари за Бритни по време на рекламната си кампания.

"Въпреки че Бритни не е прочела и не възнамерява да прочете книгата Ви, тя и милиони нейни фенове бяха шокирани да видят как сте я използвали за парична изгода. Тя няма да търпи това, нито пък трябва да го прави", се казва в писмото.

 

В Инстаграм тя също така написа, че може да сподели много истории за роднини, които са седели отстрани, докато тя е понасяла изтощителните условия на 13-годишната опека.

"Господи, смили се над душите на семейството ми, ако някога дам интервю".

Откакто през ноември 2021, след 13 години беше прекратено прословутото попечителство над певицата, Бритни стана обект на редица документални филми, които се фокусират върху съдебните ѝ битки и опитите ѝ за свобода, много от които тя критикува.

А по-рано този месец подшушна в социалните мрежи, че работи по първия си музикален проект от пет години насам, след като беше освободена от опеката си. Споделяйки видеоклип, на който танцува, тя написа в Инстаграм: "Това е тийзър за това, което предстои да се случи !!!!".

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти