Уинона Райдър – edna любимка на 48!

Уинона Райдър
Снимка: Getty

Днес edna от любимите ни актриси става на 48!

Уинона Лаура Хоровиц е родена на 29 октомври, 1971 в Уинона, Минесота – да, Уинона е родена в Уинона и е кръстена на града!

Тя е носителка на награда „Златен глобус“ и два пъти е номинирана за наградата „Оскар“. Райдър прави дебюта си на екрана във филма „Лукас“ (1986). През 1988 г. тя привлича вниманието с ролята си в „Бийтълджус“, където играе готическата тийнейджърка Лидия. След като се появява в различни филмови и телевизионни продукции, Уинона Райдър прави пробив с ролята си в култовата класика, черната комедия „Heathers“ (1988), в която си партнира с Крисчън Слейтър. Нейните следващи появи във филми като „Едуард Ножиците“ (1990) и „Малки жени“ (1994) ѝ носят признанието на критиката и някои филмови награди. Райдър получава звезда на Алеята на славата в Холивуд, Калифорния.

Вижте в галерията ни как се е променила актрисата през годините! >>>

Уинона Райдър
Снимка: Getty

Райдър беше сгодена за актьора Джони Деп от юли 1990 г. в продължение на три години. Двамата се срещат на премиерата на “Great Balls of Fire!” през юни 1989 и започват да се срещат два месеца по-късно. След раздялата им тя се среща с Дейв Пирнър от групата Soul Asylum, а дори след раздялата им, двамата остават много близки. В края на 90-те Уинона има връзка с Мат Деймън, която продължава малко след 2000 г., а от 2011 г. е заедно със Скот Макинлай Хан.

Уинона Райдър
Снимка: Getty

„Едуард Ножиците“, „Дракула“, „Луди години“, „Есен в Ню Йорк“ и дори епизодичната ѝ роля в „Приятели“ са само малка част от любимите ни филми с Уинона Райдър, а в списъка автоматично добавяме и ролята ѝ на Джойс Байърс от сериала на Netflix “Stranger Things”, който изгледахме с удоволствие и на един дъх!

Към галерията >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти