Тъгата на кралицата: Изоставената италианска вила, в която Камила прекарва детството си

Така изглежда домът-мечта на кралица Камила – голям дворец на окъпан от слънце хълм в Тоскана със спираща дъха гледка към град Флоренция. Кралицата прекарва детските си ваканции тук с брат си Марк и сестра си Анабел, играейки на криеница в огромните стаи с фрески и тичайки на свобода в просторната градина, осеяна с древни статуи.

Вила дел'Омбрелино, някога обитавана от италианския учен Галилео Галилей през 16 век, е построена през далечната 1372 г.

►Проклятието да повтаряш историята или как Елизабет обрича Чарлз да предпочете Камила пред Даяна

Имотът е купен преди сто години с пари, които крал Едуард VII завещава на любовницата си Алис Кепел – прабабата на Камила. По време на пребиваването на Алис там мястото се превръща в магнит за европейските кралски особи. Тричасови обеди на терасата се обслужвали от вълни от прислуга, тапите от шампанско хвърчали във въздуха, а клюките били само за хора с титла.

камила
Снимка: Getty

„Омбрелино обслужваше фантазиите за статус на г-жа Кепел“, спомня си неин приятел – и наистина животът ѝ в този италиански рай не бил нищо друго освен кралски двор в изгнание.

Сега огромната сграда лежи празна и изоставена, с ръждясали порти и олющена боя – скелетът на дворец, който никой не иска. От 20 години никой не живее там. Имотът обаче е на пазара – може да е ваш само за £23 милиона.

f
Снимка: Wikimedia Commons

И до днес Камила съжалява за факта, че майка ѝ Розалинд Шанд е взела решението да го продаде през 1972 г. При посещение във Флоренция преди няколко години Камила каза на журналистката Ребека Инглиш от Daily Mail: „Това е такава трагедия. Чувствам, че трябва да започна кампания за обратното му изкупуване."

Тези нейни думи дадоха началото на вълна от клюки в древния италиански град, че Камила разчита на съпруга си Чарлз да добави Омбрелино към голямото му портфолио от имоти. Но изглежда, че Чарлз не е решил да бръкне в кралския портфейл и да купи детската мечта на съпругата си. От този ден до днес мястото остава пусто и изоставено.

►Проклятието да повтаряш историята или как Елизабет обрича Чарлз да предпочете Камила пред Даяна

„Никой не иска да купи вила дел'Омбрелино“, казва съсед на хълма Белосгард, където се намира имотът. „Имотът е търговска катастрофа. Никой не иска да живее там. Долу има огромни стаи с високи тавани, докато горе има по-малки стаи, но по-малко на брой – две всекидневни за всяка спалня – и всичко това е много непрактично.“

f
Снимка: Wikimedia Commons

Съседът продължава: „Градините са проектирани от известния Сесил Пинсент и съдържат колекция от дървета от цял ​​свят. Имаше азалии в огромни теракотени саксии – но дърветата ги няма и вандали унищожиха вазите с азалии. Когато г-жа Шанд продаде имота, сградата беше отдадена под наем на известното Gran Caffè Doney, където богатите и известните се събираха във Флоренция, но никога не се премести там. В крайна сметка сградата беше поета от Deutsche Bank и стаите бяха пренаети като офис пространство на различни компании, включително Brooks Brothers. Те бяха домакини на някои конференции, събития и приеми там – но в крайна сметка затвориха мястото и то остана празно повече от 20 години.“

►Каква баба е Камила: Бившата снаха на кралицата издаде семейни тайни

След смъртта на Алис Кепел през 1947 г. къщата е наследена от втората ѝ дъщеря Вайълет Трефусис, чието бягство с партньорката ѝ, писателката Вита Саквил-Уест, шокира лондонското общество през 20-те години на миналия век и принуждава г-жа Кепел – която вече е в конфликт с кралския двор, защото тогавашният крал, Джордж V, не я одобрява – да напусне Великобритания.

f
Снимка: Wikimedia Commons

Въпреки това Алис поддържа постоянен апартамент в хотел Риц в Лондон, с изобилие от съседни помещения за персонала, и се мести там за постоянно по време на войната. Говори се, че Омбрелино е бил използван за изтезания на затворници от германците след капитулацията на Италия през септември 1943 г. и преди август 1944 г., когато Флоренция е освободена.

Ако е било така, то г-жа Кепел никога не е узнала. Тя се завръща в Омбрелино през 1946 г. и там, година по-късно, умира от цироза на черния дроб. Нейният многострадален съпруг Джордж, който бил изтърпял многото изневери на жена си, беше толкова разбит, че починал там два месеца по-късно. Така че къщата има богата история. И всичко това може да е ваше само за £23 милиона.

Когато повече не криеш любовта си: Чарлз и Камила от началото на хилядолетието до днес

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти