Любов, изневери и лъжи: Трудният брак на Бил и Хилъри Клинтън

бил хилъри клинтън
Снимка: Getty

Изневярата е тежка за преживяване от всяка двойка, но когато си знаменитост, е двойно по-трудно да се справиш. Не само си наранен от предателството, но и всички обсъждат подробностите около извънбрачната връзка.  

Нито парите, нито славата могат да ви предпазят от изневяра. Бил и Хилъри Клинтън знаят това от първо лице и все пак успяха да преодолеят това изпитание и да останат заедно. 

Тази година една от най-известните двойки в американската политика ще отпразнува 49 години брак. Те се запознават, докато учат в Йейлския университет.  

„За първи път я видях в час по политически и граждански права“, спомня си Бил. „Тя имаше гъста руса коса, големи очила, не носеше грим и излъчваше сила и уравновесеност, което ме плени.“ Хилъри също харесва харизматичния си и уверен съученик.  

Двамата започват да се срещат и се женят през 1975 г. Известно време след това Бил и Хилъри преподават право в Арканзас, но по-късно се концентрират изцяло върху политиката. През 80-те години се ражда първата им дъщеря, а Хилъри влиза в класацията на 100-те най-добри адвокати в Америка, докато Бил все повече се приближава до Белия дом. 

По време на изборната надпревара избухва сериозен скандал, който може сериозно да навреди на имиджа на Бил Клинтън, позициониращ се като демократ и любящ семеен мъж.  

Държавната служителка Дженифър Флауърс публично заявява, че е имала тайна любовна връзка с Бил Клинтън в продължение на 12 години. Избирателите замръзват в очакване на нови обрати в скандалната история – ще отрече ли Бил всичко? И най-важното, как ще реагира благоверната му жена?  

За изненада на американците Хилъри се съгласява да отговори на въпроси на журналисти. Тя спокойно признава, че е разбрала за тази афера преди няколко години, след което е имала сериозен разговор със съпруга си и го е принудила да се раздели с Дженифър. Обществеността се възхити на спокойствието, с което Хилари говори за това, и вярваше, че отношенията на Бил и съпругата му са изградени на силно доверие.  

Най-вероятно Хилъри тогава не е имала представа, че това не е последният (и не най-шумният) секс скандал с участието на съпруга й, който тя ще трябва да изтърпи. Бил е избран първо за първия си, а след това за втория си президентски мандат. И изведнъж в пресата се появява сензационна новина: президентът, който е обичан от хората, има афера с младата стажантка Моника Люински.  

Започват дълги съдебни процедури, по време на които Америка научава много пикантни подробности за интимния живот на своя лидер. Скандалът почти довежда до импийчмънт на Бил Клинтън и на практика унищожава семейството му.  

Въпреки факта, че Хилари отново публично подкрепя съпруга си, у дома тя не крие гнева си. Жената се мести в друга спалня и спира да общува със съпруга си. Отнема й много време, за да се справи с емоциите си и да прости на Бил. Хилъри по-късно признава, че е мислила за развод, но дъщеря й Челси е помогнала за това да съхранят брака си. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти