Деми Мур с трогателно послание, свързано с болестта на Брус Уилис

По данни на Световната здравна организация от 2023 г. в момента повече от 55 милиона души по света страдат от деменция, над 60% от които живеят в страни с ниски и средни доходи. А всяка година има близо 10 милиона нови случая на подобни неврологични заболявания.

Наскоро в интервю Деми Мур се обърна към семействата, които имат близък, болен от деменция. Нейният съвет към тях е простичък, но много мъдър и ценен на фона на изпитанията, с които милиони хора се сблъскват покрай заболявания като това.

Деми Мур Брус Уилис
Снимка: Getty

Преди няколко дни актрисата гостува в шоуто „SiriusXM“ на Анди Коен и говори за своето смесено семейство и близко приятелство с бившия си съпруг Брус Уилис на фона на здравословните му проблеми.

„Какво послание имаш за хората, чиито членове на семейството страдат от деменция? Тези, които може би се грижат за тях или в живота им?“ — попита водещият Коен.

„Мисля, че най-важното нещо, което мога да споделя, е просто да разбирате и уважавате състоянието, в което е вашият близък в момента, а не да мислите за това какво е било, или какво ви се иска да бъде“, обясни Деми Мур.

Деми Мур Брус Уилис
Снимка: Getty

Припомняме, че през март 2020 г. обичаният актьор Брус Уилис беше диагностициран с фронтотемпорална деменция, докато същевременно се бореше с афазия, мозъчно-медиирана неспособност да говори или да разбира речта.

„Когато се откажете от [болката по] това, което са били, от това, което мислите, че [трябва да бъдат], или от това, което дори бихте искали да бъдат, тогава наистина можете да бъдете до тях тук и сега“, продължи Мур, „и да приемете радостта и любовта, която присъства и съществува във всичко, което са, а не във всичко, което не са."

Макар и бивша съпруга на Брус, Деми Мур, заедно с трите им дъщери Румър, Скаут и Талула, прекарва много семейно време с него и съпругата му Ема Хеминг, както и с двете им деца – Мейбъл, 11 и Евелин, 9. Техните отношения от години са приятелски, като близостта им изглежда стана по-голяма на фона на влошаващото се здраве на актьора.

Брус Уилис Ема Хеминг
Снимка: Getty

Деми Мур и Брус Уилис се женят през 1987 г., но се разделят 11 години по-късно, като финализират развода си през 2000 г. По-късно звездата от „Умирай трудно“ създава ново семейство, като се венчае за настоящата си половинка Ема Хеминг на 21 март 2009 г.

Самата Ема също често използва социалните мрежи, за да държи милионите почитатели на Брус Уилис в течение за начина му на живот и състоянието му.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти