Специално

Тя е вдъхновението на Мадона и Роби Уилямс: невероятната Марион Мотин

r
Снимка: Instagram

От уличните битки, през блясъка на американските шоута, до танцовите академии, които сега я търсят - тя винаги е на правилното място! Място, което е завладяла благодарение на своя талант, харизма и ценности, почерпени от семейния клан и дивата земя, където е израснала. И където все още живее. 

Току що гледахме завладяващ документален филм, част от разнообразните продукции на Marquee TV, от ТВ платформата на EON, който проследява необичайния житейски път на танцьорката и хореограф Марион Мотин. Запалена по хип-хопа, тази самоука жена от Нормандия се превръща в артист, желан от най-големите световни поп звезди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Мадона, Роби Уилямс, Stromae, Christine & The Queens - тя прави хореографията на техните изпълнения и на видеоклиповете им толкова невероятна, че без дори да осъзнаваме всички я познаваме. 

Още преди да се превърне в име, Марион се отличава с уникалния си хореографски почерк. Тя често се фокусира върху силни женски образи.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Марион е танцувала за Анджелин Прельокай и Мадона, а през 2009 г. създава собствена компания Compagnie Swaggers. В Обединеното кралство е може би най-известна с работата си с Christine and the Queens, включително с хореографията на видеото към нейната хитова песен Tilted. 

През 2018 г. Марион Мотин е номинирана за наградата на MTV за видео музика за хореографията на песента IDGAF на Dua Lipa.

След като е създала много за другите, едва 40-годишна и млада майка, тя е изправена пред ново предизвикателство. Едно по-лично творение, което подписва с името си: LE GRAND SOT. 

В обратното броене до премиерата на този спектакъл, през интензивното ѝ ежедневие, в което жонглира между хиляди проекти (турнето на Анжел и Катрин Рингер, резиденцията на Жан-Пол Готие Fashion Freak Show в Мадрид) и хиляди дестинации, всички се опитват да разгадаят тайната на тази невероятна жена.

Откъде черпи вдъхновение, влияния и енергия? 

Марион е успяла да наложи името си, без да прави компромиси със себе си. Изкуството, което създава, е много повече от просто танц. За нея това е езикът на тялото, чрез който умело успява да повдигне редица въпроси - за различието между хората, за сестринството, за пола и за женствеността.

Приятели, роднини, сътрудници, трупа... Всички, които са имали щастието да я познават и да общуват и работят с нея, казват, че тя притежава енергията на десет души. Съчетание от сила и нежност, именно почти животинското ѝ поведение ѝ носи прозвището LOUVE - вълк.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Открий магията на изкуството с Marquee TV!
Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти