Специално

„Наистина исках тази роля“: има ли съперничество между Джулия Робъртс и Никол Кидман

Джулия Робъртс и Никол Кидман са едни от най-талантливите и обичани актриси от своето поколение. И двете са носителки на награда Оскар, както и на няколко Златни глобуса. Разликата във възрастта им е само една година – Джулия е на 55, докато Никол е 56-годишна.

Когато две дами са толкова обожавани и влиятелни в света на киното, хората няма как да не се запитаме дали приятелството е възможно или съперничеството в шоубизнеса е създало напрежение помежду им.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON попаднахме на филма, който събра Джулия Робъртс и Никол Кидман на екрана. Това е смразяващият кръвта трилър „Тайната е в техните очи“, римейк на едноименния аржентински филм от 2009 г.

В основата на сюжета стои една голяма трагедия – убийството на дъщерята на агент от ФБР, а Джулия и Никол демонстрират за пореден път, че талантът им е безграничен. Но какво се е случвало на снимачната площадка и дали двете колежки са се сближили, или помежду им е имало напрежение?

„Те са сърдечни една към друга – имат твърде много общи приятели, за да не бъдат такива. Но не се заблуждавайте, не може да се каже, че се обичат“, твърди източник, близък до актрисите. „Те са на една и съща възраст и са се борели за едни и същи роли, които бързо изчезват.“

Изглежда, че тези две холивудски суперзвезди се състезават за едни и същи филмови роли още от 90-те години.

джулия робъртс никол кидман
Снимка: Getty

Преди три години Никол призна, че много ѝ се искало да участва заедно с Хю Грант в романтичната комедия от 1999 г. „Нотинг Хил“, но ролята отива при Джулия Робъртс.

„Наистина исках тази роля, но не бях достатъчно известна, нито достатъчно талантлива“, признава скромно Кидман пред списание Marie Claire, когато през 2020 г. си партнира с Хю Грант в сериала „Отмяната“.

джулия робъртс никол кидман
Снимка: Getty

В края на 80-те продуцентите на екшъна „Дни на грохот“, който излиза 1990 г., първоначално обмислят Джулия за женската роля . В крайна сметка обаче се спират на Никол Кидман. Този ангажимент се оказва съдбовен за австралийката, защото на снимачната площадка тя се запознава с бъдещия си съпруг Том Круз.

През 2003 г., вече далеч по-популярна след брака си с Круз, Никол е предпочетена за главната роля в „Студена планина“ пред Джулия Робъртс. Друг проект, към който се смята, че Джулия е проявявала интерес, но в крайна сметка Никол получава ролята, е уестърнът „Измамените“.

„Джулия винаги е завиждала на награждаваните роли на Никол, докато Никол – на огромните касови приходи на Джулия“, твърдят източници в медиите, но напук на слуховете двете звезди не пестят комплиментите си една към друга в интервюта.

джулия робъртс никол кидман
Снимка: Getty

Джулия и Никол най-накрая се снимат заедно през 2015 г. по трилъра „Тайната е в техните очи“, който можете да гледате на платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Впоследствие Джулия разкрива пред списание Hello какво е било да работи с Никол.

джулия робъртс никол кидман
Снимка: Getty

„Ще започна с това, че наистина мисля, че тя е перфектна, така че всичко, което казвам, е замъглено от високото мнение, което имам за Никол Кидман!“, категорична е Джулия.

„Познавам Никол бегло от много дълго време и не мога да повярвам, че отне толкова много години, за да се съберем, а [по време на снимките] така и не прекарахме много време заедно“, признава още Джулия, като си спомня, че по-често са били заедно в гримьорната, отколкото на снимачната площадка.

джулия робъртс никол кидман
Снимка: Getty

„Тя е толкова талантлива и зашеметяваща и всички тези неща наистина бледнеят в сравнение с нейната човечност и топлота“, обяснява още звездата от „Хубава жена“.

И все пак се твърди, че зад кулисите атмосферата между двете звезди не е била толкова приятелска.

„Двете просто не се разбираха. Имаше нещо като желание за реванш помежду им.“ – това твърдят източници, работили по „Тайната е в техните очи“, но все пак остава въпросът дали твърденията им не са резултат от търсенето на драма от страна на медиите (дори там, където няма такава).

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти