Страшната диагноза, с която се бори Марая Кери: "Живеех в постоянен страх и отричане!"

Може би и вие сте забелязали промяната, която настъпи през последните години в любимата ни Марая Кери. Очите ѝ издаваха нещо, което никой не успя да дефинира, но всички знаехме, че нещо се случва с нея. Днес, преминала през фазите на отричане и дълбок страх, Марая застава смело и споделя детайли около може би най-страшната битка, която е водила - тази с биполярно разстройство тип 2. 

Марая споделя, че след диагностицирането ѝ през 2001 година, тя започва да живее "в постоянен страх от публично излагане" (да, правилно прочетохте) и "отричане на съществуващата болест". 

 

🎶 from the party to the after party, #migrate 🎶 🎉🥂🍾

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

"Не исках да повярвам какво се случва. Съвсем до скоро живеех в пълно отричане, изолация и паника, че някой ще разбере какво се случва с мен и ще злоупотреби със състоянието ми. Но с течение на времето да пазя тази тайна се оказа прекалено голямо бреме... затова просто реших да направя правилното нещо за себе си. След толкова много години потърсих лечение." 

марая кери
Снимка: Getty Images / Gulliver

Знаете какво казват хората: Най-тъмно е точно преди разсъмване. Така се случва и при Марая Кери - нейното лечение започва след няколко кошмарни години, които се отразяват тежко на нейния професионален и личен живот. 

Какво е биполярно разстройство тип 2? Това е диагноза, която е изключително трудно да бъде поставена. Състоянието на пациента е съвкупност от пристъпи на депресия, както и хипомания, която може да предизвика раздразнителност, безсъние и хиперактивност. 

 

#fbf my best friend 🐶♥️ #NationalPuppyDay

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Разликата между биполярно разстройство тип 1 и тип 2 е, че страдащите от тип 2 няма маниакални пристъпи. 

Сега, след като Марая е взела мерки за своето здраве, бъдещето ѝ изглежда по-добро. 

 

Visiting dembabies' classroom.. the only way to get me back to school 😂🦋

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

"Дълго време си мислех, че имам тежка форма на нарушение на съня. Оказа се, че всъщност депресивните ми периоди са пряко свързани с ниските нива на енергия, които съм поддържала през този период. Чувствах се толкова самотна и тъжна. 

Но сега взимам правилните медикаменти - не чувствам отпадналост и сънливост, нямам забавени реакции. Намерила съм правилния баланс и се чувствам добре!"

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти