Стефан Данаилов вече диша самостоятелно

Стефан Данаилов
Снимка: БГНЕС

Стефан Данаилов диша самостоятелно, макар да е интубиран, пишат от Vesti.bg.

Дишането му се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което е необходимо да се направи дупка в трахеята му, т. нар. трахеостома. Близките му очакват днес да бъде екстубиран, т. е. да се извади тръбата от гърлото му, с която се подпомага дишането чрез подаване на кислород с определена концентрация, и да се сложи т. нар. назален катетър – малка тръбичка с две дупки пред носа, съобщи „24 часа”, цитирайки близките на актьора.

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Ако се стабилизира дишането му, това означава много сериозно подобрение. Преди няколко дни той е бил докаран от Хисаря с много голям белодробен излив след падане.

Оттогава е в реанимацията на ВМА.

По-рано бе съобщено, че състоянието на филмовата легенда е критично и лекарите се борят за живота му.

В сряда състоянието на Стефан Данаилов рязко се е влошило и той е изпаднал в безсъзнание. През август Ламбо бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става.

Стефан Данаилов вероятно има хипостатична пневмония, която е довела до полиорганна недостатъчност и затова се е наложило да бъде на асистирана вентилация, предполагат лекари, които чуха за влошеното му състояние, цитирани от „24 часа”. Застойната пневмония е често срещано усложнение след счупване на бедрената шийка. То се получава заради липсата на движение след травмата и съответно проблемите с кръвообръщението в малкия кръг. При неговата възраст и общо състояние такова усложнение е напълно реалистична хипотеза. Пневмонията води до дихателна и полиорганна недостатъчност. 

Стефан Данаилов: „Ако падна духом, по-добре да си вървя“

Данаилов страда от паркинсон, високо кръвно и сърдечни проблеми. Преди време преживя и онкологично заболяване като заради възстановяването си цели 5 години не се бе качвал на сцена. Направи го отново през юни тази година – при това на скутер на сцената на Народния театър.

След инцидент през август актьорът бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Лидерът на БСП написа, че е контакт с лекарите. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти