Сразяващата реч на Мерил Стрийп, с която сломи Доналд Тръмп с думи...

Сразяващата реч на Мерил Стрийп, с която сломи Доналд Тръмп с думи...
Снимка: Getty/Gulliver

Мерил Стрийп, актрисата с невероятните 30 номинации и 8 статуетки, тази нощ излезе на сцената на наградите „Златен Глобус“, за да получи награда за цялостен принос.

Темата на словото й беше Доналд Тръмп, но за разлика от водещите и техните шеги, тя бе съвсем сериозна, пишат от ploshtadslaveikov.com.

„Благодаря на чуждестранната преса в Холивуд! Само да ви припомня какво каза Хю Лори по-рано: всички ние тук, в тази зала, принадлежим към най-охулваната част от американското общество. Помислете за това: Холивуд, чужденци и журналисти“, започна Стрийп.

 
Meryl Streep Golden Globes speech

Meryl Streep’s Golden Globes speech is exactly what we need right now.

Публикувахте от Mashable в 8 януари 2017 г.

След като изтъкна колко забележителни актьорски изпълнения е видяла през годината, Мерил Стрийп се насочи директно към новоизбрания президент на Америка:

„Имаше едно изпълнение през тази година, което ме изуми. Направо се заби в сърцето ми. Не защото беше добро; нямаше нищо добро в него. А защото беше ефективно и си свърши работа. Накара публиката да се смее и да си покаже зъбите.

Това беше моментът, в който лицето, което иска да седне в най-уважаваното кресло в нашата страна, имитира репортер с увреждания.

Снимка: Getty/Gulliver

Някой, от когото той има много по-големи привилегии, власт и сила. Когато видях това, сърцето ми се сви и още не мога да го извадя от главата си, защото не беше филм. Това беше истинският живот.

Инстинктът да унижаваш хората, особено когато е моделиран от някой с власт в обществото, е много силен. Той навлиза в живота ни, защото един вид получаваме разрешение за това от хора, които правят същото.

Неуважението предизвиква неуважение, насилието разпалва насилие. И когато хората с власт използват своето положение, за да нападат по-слабите, ние всички губим…“

„Както моята мила приятелка, която си тръгна, принцеса Лея, ми каза веднъж – да вземем разбитите си сърца и да направим от тях изкуство“, завърши Стрийп.

Снимка: Getty/Gulliver

Някои консервативни коментатори незабавно разкритикуваха решението й да говори за политика в шоуто, но в залата думите й бяха посрещнати с аплодисменти, както и молбата й да бъдат подкрепени журналистите, заплашени от преследване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти