Соня от Hell's Kitchen: "Няма нищо по-секси от жена в стилна куртка, която готви с любов"

соня hells kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Продължаваме да ви представяме отборa на красавиците в Hell’s Kitchen.

Соня Янкова е готвач и кулинарен блогър на 33 години от гр. София. Определя се като ексцентрична авантюристка, оптимист и тотален перфекционист. Кулинарните й мечти са да отвори собствен ресторант, в който ще пускат и домашни любимци, както и да има собствено кулинарно предаване в топ готварски канал.

Участничката беше една от номинираните за изгонване от Кухнята на Ада. Изправи се в кулинарен дуел срещу друга дама от червената кухня - Галя, и успя да покаже не само хъс за победа, но и тактика за справяне в стресови ситуация. Освен това намери начин да овладее синия отбор и да поведе мъжете по пътя на успешната вечерна резервация. Чарът и дипломацията ѝ бяха достатъчни, за да приспят недоверието си един към друг и да започнат да готвят в синхрон, за да нахранят гостите в ресторанта.

Какво мисли тя за красотата в кухнята и кое е най-силното й оръжие - всичко това научаваме от разговора ни със самата нея специално за Edna.bg.

соня hells kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Кога и как се запали по кулинарията?

Още от ранна детска възраст обичах да готвя за по-големите ми братовчеди и роднини. От няколко години пътувам и изучавам кулинарията във всяка страна, която посещавам. Обожавам разнообразието и културата на всеки народ.

Кой е най-силният ти коз в кухнята?

Обичам импровизацията и красивите чинии с интересни детайли. Храната задължително искам да е вкусна и красиво плейтната. И смятам, че най-силният ми коз в кухнята е моят спортен дух и това, че съм състезателна натура.

С кое ястие асоциираш вкуса на победата?

Стриди и кралски рак.

Какво правиш, когато емоциите ти са „под налагяне“ и имаш нужда от изпускане на парата?

Спорт! Или тичам в парка или отивам на кросфит, или пък на бокс. Другият начин, който практикувам за успокоение е разходка и гушкане с моето кученце. Винаги много ми помага също да слушам любимата ми музика и пеенето.

соня hells kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Имаш ли си любима рецепта, към която прибягваш, когато нямаш особено време за приготовления?

Бързо, лесно и вкусно – препечена филийка с авокадо и поширано яйце. Намазваме с масло и гарнираме с маслини … супер вкусно и здравословно.

Ако имаш право да хапваш само на едно ястие до края на живота си, кое би било то?

Телешки тартар с трюфел, телешко карпачо или тартар риба тон.

8 март наближава и по този повод решихме да предизвикаме нашите читателките да посочат кои са 8-те жени, които ги вдъхновяват. Изкушаваме се да попитаме и теб. Кои са дамите (известни или не), които те вдъхновяват?

Има много жени, които ме вдъхновяват. Джада де Лоретис, шеф Милена Димова, Олеса Малинская, Цвети Пиронкова, Анджелина Джоли, Опра Уинфри, Кендал Дженър, Стоянка Мутафова.

Има ли място красотата в кухнята?

Красотата има място в кухнята, даже е задължителна. Няма нищо по-секси и по-зареждащо от жена с красива и стилна куртка, която готви с любов и от сърце.

Какво значи за теб добър външен вид? С какво никога не правиш компромис?

Чиста, красива и дълга коса. Гладка кожа без косми, семпъл грим. Красиви обувки и стилно облекло. И най-важният аксесоар – усмивката!

соня hells kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Кое е най-важното качество, което трябва да притежава една жена?

Една жена трябва да е добра, милосърдна, възпитана, образована, грижовна и винаги да се държи достойно. Жената трябва да е мистична, сексапилна и да зарежда с положителна енергия. Вдъхновяваща!

Твоето скрито женско оръжие кое е?

Упорита съм и винаги давам всичко от себе си и цялото си сърце във всяко мое начинание. Моята усмивка, добрата и красивите ми големи очи! Положителната ми енергия.

Мъже или жени професионални готвачи?

В днешно време професионалните готвачи мъже са много повече от жените, може би заради аналитичния им ум, дисциплина, сръчност… Но когато една жена иска да бъде професионален готвач, няма сила, която да я спре. Уверената и решителната жена постига и може всичко.

Жените или мъжете са по-емоционални в кухнята?

Определено жените. Също така всеки месец имаме няколко дни, в които хормоните ни са природна стихия.

игра
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти