Снимката с децата, заради която атакуваха Кейт и как отвърна тя

Принцеса на Уелс пожела да се извини за гафа със снимката от 8 март, тъй като вярва, че честността е "най-добрата политика".

Изненадващо Кейт Мидълтън призна вчера, че е пипнала снимката, на която показва как празнува Деня на майката с децата си. Вътрешен човек разкри, че принцесата се чувствала "ужасно" от случилото се и се опитвала да направи снимката "възможно най-добра". Приятел на Кейт сподели, че тя била разтревожена от бурята, предизвикана от това, което трябвало да бъде "невинна семейна снимка".

Тя се извини за всяка "заблуда", която снимката е предизвикала, след като шест световни агенции премахнаха изображението от техните библиотеки поради загриженост, че "източникът е манипулирал изображението". Снимката на Кейт и нейните деца, направена от принц Уилям в къщата на семейството в Уиндзор в петък, е първата от операцията ѝ през януари насам.

Двойката се надявала, че снимката ще намали жестоките спекулации в социалните мрежи за състоянието на принцесата, които дълбоко я тревожат. Вместо това, кралският гаф доведе до още една публична експлозия от конспиративни теории.

Поглед към охолния живот на децата на Уилям и Кейт

Публично поемайки вина, принцесата написа: "Като мнозина аматьорски фотографи, понякога експериментирам при редактирането. Искам да изразя своите извинения за всяка заблуда, която семейната снимка предизвика. Надявам се всички, които празнуват, да са имали много щастлив Ден на майката."

Дворецът заяви, че няма да публикува отново нередактираната снимка на Кейт и нейните деца, което само породи допълнителни дебати. Новината, че принцеса Уелс се е подложила на планирана коремна операция, беше обявена на 16 януари.

Дворец потвърди, че Кейт е приета в Лондонска клиника на предходния ден, а операцията била успешна. Тогава стана ясно, че е малко вероятно тя да се върне към публичните си дейности преди Великден. Но отсъствието на официални новини предизвика експлозия от зловещи и клеветнически спекулации за нейното състояние.

В двореца се обсъждало дали да публикуват традиционната снимка за Деня на майката. В нормални обстоятелства, това щяло да бъде "детска игра", но с оглед на факта, че принцесата искала лично пространство за лечение и "безумието" на спекулациите, служителите искали да бъдат сигурни, че това няма да допринесе за тях.

Какво е работила Кейт Мидълтън преди да стане кралска особа?

Снимката е публикувана и за нула време само във X (Twitter) получава повече от 78 милиона гледания. След като е публикувана, “детективите“ в социалните медии започват да коментират, че части от нея изглеждат "фотошопирани" или дигитално манипулирани. Най-очевидният признак е ръкавът на принцеса Шарлот, но започват да възникват въпроси и за листата на дървото в градината, като някои казват, че е твърде рано за такъв разкош.

Нещата стават по-сериозни, когато уважаемата международна агенция за снимки AP заявява, че иска от клиентите си да изтрият снимката, казвайки: ,,След по-обстоен преглед изглежда, че източникът е манипулирал изображението.“ Дворец е напълно изненадан и отказва да коментира, казвайки, че няма да бъде "примамен" да се изрази по въпроса.

Мета данните (информацията, прикачена към изображенията) показват, че снимката е била запазена два пъти на Photoshop, веднъж в петък вечерта и отново в събота сутрин. До вчера сутринта историята е на първите страници на повечето британски вестници. Наблюдава се мълчание от страна на кралското семейство, но е ясно, че това е спор, който не може да се остави просто така.

Накрая оправданието на Кейт е публикувано в социалните мрежи. Няма никакви признаци, че принцесата не е написала и публикувала сама това, въпреки че дворецът не би искал да се изрази и по този въпрос.

Резултатът от случилото се довежда до още една експлозия от абсурдни конспиративни теории в критичен момент за кралското семейство.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти