Случи се! Българска актриса е с номинация за „Златен глобус“

Мария Бакалова
Снимка: Instagram: @mariabakalovaofficial

Българката Мария Бакалова стана първата българска актриса, номинирана за награда „Златен глобус“.

За ролята си в „Борат 2“ тя е отличена с номинация в категорията Най-добра актриса в комедия или мюзикъл и ще се бори за статуетката заедно с Кейт Хъдсън (“Music”), Мишел Пфайфър (“The French Exit”), Розамунд Пайк (“I Care A Lot”) и Аня Тейлър-Джой („Ема“).

Превъплъщението ѝ в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както признанието на критиката, така и редица награди, припомнят от NOVA. През октомври тя се нареди на първо място в класацията на престижния кино сайт IMDb за най-популярни актьори в света.

Българска актриса за „Оскар“: Мария Бакалова, за която всички говорят, а Саша Барън Коен обожава

Конкурентката на Мария Баколова в категорията Най-добра комедия или мюзикъл - Аня Тейлър-Джой, ще се бори и за награда за Най-добро изпълнение от актриса в мини сериал за превъплъщението си в сериала „Дамски Гамбит“ (“Queen’s Gambit”). За същото отличие са номинирани още Никол Кидман за „Отмяната“, Кейт Бланшет за „Мисис Америка“, Дейзи Едгар-Джоунс за „Нормални хора“ и Шира Хаас за „Неортодоксална“.

Днес стана ясно, че водещи на седемдесет и осмата церемония по връчване на наградите „Златен глобус“ ще бъдат Тина Фей и Ейми Полър. Двете актриси ще се включат от двете крайбрежия на САЩ.

Събитието ще се състои на 28 февруари - заради пандемията от коронавирус то бе изместено близо два месеца по-късно от обичайното си провеждане в началото на януари.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти