Скандалът продължава: Дъстин Хофман също обвинен в сексуален тормоз

дъстин хофман
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Двойният носител на „Оскар“ Дъстин Хофман е налитал на писателката Ана Греъм Хънтър, когато тя била непълнолетна. Това разкри самата писателка. Нейният разказ е поредното разкритие за сексуалните посегателства в света на американското кино. Хънтър сподели, че била 17-годишна, когато актьорът я задявал.

Това се случило през 1985 година по време на снимките на филма Death of a Salesman, а самият Хофман тогава бил на 48 години. Тя се уредила да работи като стажантка на снимачната площадка.

„През първия снимачен ден Дъстин ме помоли да му направя масаж на краката. И аз го направих. Той открито флиртуваше с мен, хващаше ме за дупето, говореше за секс. Една сутрин отидох при него във фургона да му занеса закуската. Той ме посреща някак с присмех и каза следното: „О, какво имаме тук? Големи яйца и нежен клитор?“

И сам се разсмя над шегата си, а аз просто загубих дар слово. След това се затворих в банята и дълго плаках“, спомня си писателката.

Всичко това продължило 5 седмици и през цялото това време Ана си водила дневник, който по-късно изпратила на сестра си. „Днес минах покрай колата на Дъстин и той четири пъти ме хвана за задника. Всеки път грубо го отблъсквах и в крайна сметка му казах, че е мръсен и вонящ дядка“.

дъстин хофман
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Но по думите ѝ това не повлияло на Хофман, той продължил със сексуалните си атаки срещу момичето. Останалите хора от снимачната група виждали всичко, но не се намесвали и посъветвали Ана да забрави за принципите си и просто да се смири – „да се жертва заради филма“.

Хънтър се смирила, но не забравила случилото се, а скандалът с Харви Уайнстийн я насърчил да разкаже на света своята история. „На 49 години аз накрая разбрах, че постъпката на Дъстин Хофман, уви, не е изключение от правилото, а нещо, с което жените се сблъскват повсеместно – в Холивуд и навсякъде другаде. Той беше агресор, аз дете, а неговото поведение беше чиста проба сексуално посегателство“, заяви Хънтър.

Дъстин Хофман, който сега е на 80 години, не отрече обвиненията на Хънтър и поднесе публично извиненията си:

„Безкрайно уважавам жените и се чувствам ужасно, че някакви мои действия са поставили Ана Хънтър в неприятно положение. Много съжалявам, поднасям извиненията си. Тези постъпки не изразяват моята истинска същност, това не е в моя характер“.

 

Още за случаите на сексуален тормоз в Холивуд:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти