Франк Синатра - човекът, който ни обеща, че най-доброто предстои

Франк Синатра
Снимка: Getty

Днес отбелязваме деня, в който се е родил един талантлив мъж, оставил завинаги своя отпечатък в историята на музиката и киното - магнетичният Франк Синатра!

Франсис Албърт Синатра е американски актьор и певец от италиански произход.Той е известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol' Blue Eyes (Старите сини очи). Като певец Синатра дебютира през 1937 г. и записва първата си плоча в Балтимор. Има възможността да работи с първокласни оркестри и аранжори: Хари Джеймс, Каунт Бейзи, К. Джоунс, Бъди Рич, Били Мей и Нелсън Ридъл. Неговата популярност продължава цели 60 години.

На 26-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“ Синатра печели статуетката в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля за изпълнението си в класиката „Оттук до вечността“ (1953) на режисьора Фред Зинеман.

Познат е като филантроп. Помага на Джуди Гарланд, включително когато е във финансови затруднения.

Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 се жени за холивудската легенда Ава Гарднър. Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време – Марлене Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро.

През 1960 среща Мия Фароу. Той е на 45, а тя на 20. Женят се през 1966, но две години по-късно се развеждат. Последната му съпруга е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.

франк синатра
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Макар че през целия си живот той отрича каквато и да е връзка с мафията, след неговата смърт се намират безспорни доказателства в документи на ФБР, които сочат наличието на такива връзки. Освен това през целия си живот той се радва на компанията на принцове, крале и президенти.

Предлагаме ви да се насладите на някои от най-вдъхновяващите, незабравими и забавни цитати на Франк Синатра, с които да почетем паметта му.

Великите цитати на Франк Синатра

И понеже музикантите са завинаги живи чрез музиката, която са ни оставили, ето едно обещание от Синатра: Най-доброто предстои!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти