Специално

„Счупени криле”: романтичната приказка на поета Халил Джубран

Халил Джубран е ливански поет, писател, философ и художник. Роден е в семейство на християни-маронити, но самият той е повлиян от Исляма и по-специално от мистичното течение на Суфизма. През 1895 г. той емигрира в Бостън, САЩ, заедно с майка си, сестрите си и природения си брат. Изписването на името му „Калил“ (Kahlil) вместо „Халил“ (Khalil) е резултат от грешка при първото му записване в училище в САЩ. Учи изкуства в Бостън и френски и арабски език в Ливан. През 1912 г. се преселва в Ню Йорк Сити. В творчеството си комбинира елементи на източния и западния мистицизъм и става известен с афористичните си поетически творби като „Пророкът“ (1923) и „Исус, син човешки“ (1928).

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Документалният филм „Счупени криле”, който можете да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON, представлява епичен и романтичен мюзикъл, базиран на автобиографичния разказ за първата любов на Халил Джубран. Това е вълнуваща музикална адаптация на едноименния шедьовър на култовия поет от 1912 г. Този спектакъл е едно незабравимо музикално пътешествие из Бейрут в началото на XX век. „Счупени криле” ни потапя в магията на епична и романтична приказка, която остава за дълго в сърцето и ума.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти