Сбогом, принцесо Лея! Почина актрисата Кари Фишър

Сбогом, принцесо Лея! Почина актрисата Кари Фишър
Снимка: netinfo

Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в "Междузвездни войни", почина на 60-годишна възраст след тежък сърдечен удар.

Новината беше потвърдена от дъщерята на Фишър - Били Лурд.

Кари Фишър претърпя инфаркт по време на полет от Лондон до Лос Анджелис само 15 минути преди кацане. Медицинско лице на борда на самолета е дал първа помощ на актрисата, докато парамедиците я отведат до университетската болница в Лос Анджелис.

Само няколко дни по-късно обаче тя загуби битката за живота си.

Актрисата, която беше изстреляна на върха на славата след ролята си в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" през 1977 година, отново се върна в киното миналата година с участие в "Силата се събужда" - последното продължение от поредицата. Нейна роля е предвидена и в планирания следващ епизод на сагата.

60-годишната Фишър е дъщеря на актрисата Деби Рейнолдс и певеца Еди Фишър - някога много известни в Холивуд.

Освен актриса, тя е и писател и сценарист, като е известна с автобиографичните си истории за психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Наскоро тя публикува книгата си "Дневниците на принцесата" (The Princess Diarist), която е нейна осма книга. В нея тя разказва за вързката си с екранния си партньор Харисън Форд по време на снимките на "Междузвездните войни" през 1976 година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти