С маски на червения килим: филмовият фестивал във Венеция започна!

Венеция 2020
Снимка: Getty

Тазгодишният Международен филмов фестивал във Венеция беше открит на 2 септември, а заради пандемията от коронавирус той изглежда по-различно.

Сред мерките за безопасност е задължителното носене на предпазни маски, проверки на температурата, физическо дистанциране по време на прожекции и стена около червения килим, която да държи публиката настрана.

Венеция 2020
Снимка: Getty

77-мото издание на най-стария фестивал за кино в света е първото голямо събитие в индустрията, което се провежда от обявяването на пандемията от COVID-19 насам и ще продължи до 12 септември.

Сред световните звезди, които привлякоха внимание в деня на откриването му, беше Кейт Бланшет, която като вицепрезидент на журито връчи наградата Златен лъв за цялостни постижения на Тилда Суинтън. И двете актриси носеха маски при пристигането си, а по-късно и на червения килим, където Бланшет и директорът на фестивала Алберто Барбера докоснаха лакти за поздрав.

Венеция 2020
Снимка: Getty

Тилда Суинтън издигна употребата на предпазни средства на следващо ниво, използвайки впечатляваща златна маска с дръжка. С нея тя пристигна за премиерата на филма “Lacci”, който откри фестивала.

Вижте в галерията още от най-добрите визии през първия ден на събитието.

Венеция 2020: най-добрите моменти и визии от откриването на фестивала

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти