Робърт Дауни Младши на 52! Сексапил и невероятен талант без възраст

Робърт Дауни Младши на 52! Сексапил и невероятен талант без възраст
Снимка: Getty/Gulliver

Какво е нужно на един мъж, за да бъде невероятно привлекателен за жените... в световен мащаб?

Да изглежда добре и да има уникално чувство за хумор.

Такъв е случая с Робърт Дауни Младши - актьор, който аз лично помня от участието си в адвокатския сериал "Али Макбийл". И от тогава започнах да го следя - в който и филм да взима участие, аз знам, че ще бъде интересно преживяване. 

Днес актьорът навършва 52 години. И по този случай ще споделим с всички вас неговата история. 

Забавлявайте се с някои от най-известните цитата на актьора през годините ТУК. 

––––>>> Към галерията с цитатите!

Роден е в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни старши и съпругата му Елси Форд. Има и по-голяма сестра на име Алисън. Дебютира в киното още на 5 годишна възраст във филма на баща си – Pound и това предопределя бъдещия му живот.

Дебютира с главна роля през 1985 г. в драмата Tuff Turf, където си партнира с Джеймс Спейдър. Следващите няколко години се снима в нискобюджетни филми, за да дойде големият пробив с филма „Чаплин“ (1992), където пресъздава образа на знаменития актьор под режисурата на Ричард Атънбъро.

Снимка: Getty/Guliver

За изпълнението си е номиниран за Оскар и обира овациите на критиката като един от най-обещаващите млади актьори. В този период обаче Дауни става зависим от наркотиците, за да се стигне до ареста му през 1996. Тогава е осъден е на 16 месеца затвор и принудително лечение. 

Снимка: Getty/Guliver

Робърт Дауни Джуниър има два „Златни глобуса” – единият за изпълнението му на Шерлок Холмс в първия филм на Гай Ричи, а преди това в „Али Макбийл”. За ролята си на чаровния адвокат Лари Пол, Робърт има „Златен глобус” и номинация за „Еми”. За съжаление участието му в сериала е прекратено само след 2 сезона, тъй като зависимостта му към наркотиците ескалира и актьорът е принуден да влезе в рехабилитационна клиника. Няколко години след този случай, Робърт е напълно чист и започва живота си отново.

Снимка: Getty/Guliver

Той твърди, че най-любимият му персонаж до момента е мултимилионерът бохем Тони Старк, който впоследствие става Железния човек. „Супергероите и комиксите са една от причините да искам да бъда актьор”.

Снимка: Getty/Guliver

Женил се е два пъти, като с втората си жена Сюзън Дауни, която е продуцент, е от 2005-та до сега. Преди двата си брака, е имал 7-годишна връзка със Сара Джесика Паркър. Има три деца.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Снимка: Getty/Guliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти