Нож с две остриета: разкрити съдебни документи могат да обърнат борбата между Джони Деп и Амбър Хърд

Докато Амбър Хърд и Джони Деп се готвят да обжалват присъдата по делото си за клевета, новооткрит документ отново разпали суматохата около силно разгласения и телевизиран процес.

Хаосът около шестседмичния съдебен процес - който Деп изрично поиска да бъде излъчен по телевизията - беше почти безпрецедентен, дори ако се вземе предвид, че хората естествено се интересуват от това как двама високопоставени актьори развяват мръсното си бельо. Деп се оказа победител в съда на общественото мнение още преди произнасянето на присъдата, като фенове се настаниха пред сградата на съда във Вирджиния с надеждата да получат махане от актьора от „Карибски пирати“.

Но два месеца след приключването на съдебния процес феновете на Деп и други заинтересован продължават да се стремят да следят всичко, свързано със случая. Дотолкова, че миналия уикенд те помогнаха да се съберат повече от 10 000 долара за няколко часа, за да се финансират разходите от 3 300 долара за наскоро разсекретените документи от процеса.

„Абсолютно, това ще влоши процеса за Джони“, казва Брет Уорд, семеен адвокат от Ню Йорк. „Екипът на Джони Деп спечели някои ключови досъдебни правни решения. Като цяло, тъй като той имаше по-добри решения по време на досъдебната част на делото, нещата, които той скри, му вредят повече. Съвкупността от материалите сега изглежда по-зле за него.“

„Мисля, че би било наивно някой да си мисли, че всички тези доказателства ще съдържат само ласкави неща за Джони Деп и неласкави за Амбър Хърд“, казва правният анализатор Емили Д. Бейкър. „Винаги съм очаквала, че и двете страни ще хвърлят кал една върху друга, защото това са молбите в досъдебното производство.“

„Хората са си съставили мнение за двамата след този процес“, добавя адвокатът по медийни дела Дан Розански. „Въз основа на това, което съм видял досега, не знам дали нещо наистина може да премести оста на везната по отношение на промяната на общественото възприятие.“

Огромната част от документите съдържа предимно молби за разкриване на досъдебното производство, в които всяка от страните се е борила за това какво ще бъде допуснато до процеса, като Деп е спечелил няколко ключови спорни точки, включително пропускането на подробности за приятелството му с рок изпълнителя Мерилин Менсън.

Тежките свидетелства на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Освен предполагаемата му употреба на наркотици с Менсън, екипът на Хърд се е опитал да извади повече от съобщенията на двамата мъже, в които според документите Менсън нарича настоящата си съпруга „Амбър 2.0“. Екипът на Деп искаше да не се споменава Менсън в делото, като се позоваваше на сериозните твърдения за физическо и сексуално насилие срещу музиканта, твърдейки, че Хърд се опитва да „очерни г-н Деп с теорията за виновност чрез асоцииране“.

Съдебните документи също така дадоха повече информация за обтегнатите отношения на Деп с Дисни още преди студиото да го откаже от „Карибски пирати 6“ през 2018 г. Бившият му агент Трейси Джейкъбс свидетелства в показанията си, че изпълнителен директор на „Дисни“ ѝ се е обадил, когато Деп се появил по телевизията „пиян и напушен“, и я попитал: „Какво, по дяволите, не е наред с клиента ви?“

►Пак се започва: Амбър Хърд обжалва присъдата си за клевета по делото с Джони Деп

В крайна сметка Джейкъбс даде показания за поведението на Деп, както и бившата му приятелка Елън Баркин, която разказа пред съда за предполагаемата употреба на наркотици от Деп по време на връзката им в края на 90-те години. Но твърдението, което тя направила в показанията си през 2019 г. за това, че Деп ѝ дал Quaalude (метаквалон) при първия им секс, така и не намерило път към съда, според разсекретените документи.

„Той дойде при мен във всекидневната на къщата ми, издърпа ме в скута си и каза нещо от рода на: „О, хайде, де, Елън“ или нещо подобно“, казва Баркин в показанията си. „Противпоставях се малко, а след това - не много. И това беше.“ По-късно допълва: „Той ми даде Quaalude (метаквалон) и ме попита дали искам да се чукаме“.

От документите става ясно, че екипът на Деп се е опитал да накара съдията да подпише използването на голи снимки на Хърд и да подчертае миналото ѝ на екзотична танцьорка, докато Хърд се е опитала да се позове на наркотиците, които е използвал Деп, за да внуши, че той има еректилна дисфункция.

Разкриването на информация относно предполагаемите лекарства на Деп беше изненадващо за Бейкър, която следеше процеса отблизо в канала си в YouTube, тъй като съдия Азкарате беше запазил под печат личната информация на двете страни, включително медицинската им история.

Адвокатът от Лос Анджелис Райън Бейкър казва, че екипът на Деп изглежда е имал предимство благодарение на умели правни маневри, като например това, че екипът на Деп се е борил упорито в досъдебното производство срещу това той да бъде подложен на психиатрична оценка, което Хърд е направила.

Откровенията на Джони Деп в съда

„Амбър Хърд превърна емоционалния стрес или посттравматичния стрес в проблем по делото, и тъй като го превърна в проблем, трябваше да се подложи на психиатрична оценка“, казва той, като се позовава на клиничен психолог, който свидетелства, че е диагностицирал Хърд с гранично личностно разстройство. „Това е доста осъдително. След това чакате другият човек да стане и да каже [нещо] за Джони Деп, но Джони Деп никога не е бил оценяван, защото не е трябвало да се подлага, тъй като не е направил емоционалното разстройство или посттравматичния стрес някакъв проблем в случая.“

Всички адвокати са единодушни, че борбата между Хърд и Деп ще продължи, тъй като и двамата са уведомили съда, че планират да обжалват съответните присъди, като е вероятно Хърд да използва някои от своите досъдебни открития, които не са стигнали до процеса, като част от основанията за обжалване.

Хърд вече заяви, че е разполага с „папка с дългогодишни записки, датиращи от 2011 г., от самото начало на връзката ми, които са били направени от моя лекар, на когото съобщавах за насилието“, които са били счетени за недопустими по време на процеса. „Как можеха да направят преценка, как можеха да не стигнат до това заключение“, каза Хърд за решението на журито.

И двете страни имат срок до 5 септември да подадат официалните си жалби, като изплащането на наградите им е спряно, докато научат дали жалбите им ще бъдат придвижени напред. Хърд ясно заяви, че не може да си позволи да плати на Деп обезщетението от 10 милиона долара, като наскоро продаде дома си в Калифорния.

колаж Амбър Хърд Фантистични животни Джони Деп
Снимка: Getty

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти