Разкриха причината за смъртта на Лиса Мари Пресли

Вчера стана ясно каква е официалната причина за смъртта на дъщерята на Елвис Пресли.

Според доклада на съдебната медицинска служба на окръг Лос Анджелис, 54-годишната Лиса Мари е починала вследствие от запушване на тънките черва.

Новината бе съобщена първо от TMZ.

Според клиниката в Кливланд запушването на тънките черва е частично или пълно запушване на тънките черва, които са част от храносмилателната система. Може да бъде причинено от много неща, включително сраствания, хернии и възпалителни заболявания на червата.

лиса мари пресли
Снимка: Getty

Медицинското становище излиза точно шест месеца след шокиращата смърт на Лиса Мари на 12 януари.

Само няколко дни след последната си публична изява на Златните глобуси през 2023 г. през януари, Лиса Мари беше откарана по спешност в болницата след пълен сърдечен арест в дома си в Калифорния.

Тя бе погребана до покойния си син Бенджамин Киоу в имението Грейсланд в Мемфис, Тенеси, където са погребани и баща ѝ Елвис Пресли, както и неговите родители.

лиса мари пресли
Снимка: Getty

Доклад на TMZ, цитиращ източници, близки до семейството, по-късно заяви, че Лиса Мари е започнала да приема лекарства за отслабване и се е подложила на пластична операция два месеца преди последната си публична поява на наградите Златен глобус през януари.

Часове след като официалния медицински доклад стана публично достояние, стана ясно още, че дъщерята на Елвис е имала опиоиди (т.нар. опиати) и други лекарства в организма по време на смъртта.

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Лиса Мари е имала терапевтични нива на оксикодон в кръвта си. Освен това в нейната система присъства втори опиоид, известен като бупренорфин и може да се предписва за облекчаване на болка, както и за лечение на пристрастяване към опиати. Освен това токсикологичният скрининг открива следи от антипсихотичното лекарство кветиапин.

Аутопсията посочва, че опиоидите в нейната система не са допринесли за нейната смърт.

Присила и Лиса Мари Пресли
Снимка: Getty

Дъщерята на Лиса Мари, Райли Киоу, наскоро почете покойната си майка на Деня на майката, като написа в Instagram: „Късметлийка съм, че имах най-добрата и най-любяща майка, която можех да поискам 💕“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти