Разкайва ли се убиецът на Джон Ленън за престъплението си?

Джон Ленън
Снимка: Getty/Gulliver

Мъжът, виновен за смъртта на Джон Ленън, твърди, че чувства „все повече и повече срам“ заради извършеното от него убийство.

Тези думи обаче не трогнаха членовете на комисията, която за 10-ти път отказва освобождаването на Марк Дейвид Чапман.

Неотдавна убиецът на Ленън все не показваше признаци на разкаяние, като през 2014 г. Чапман продължава да се хвали с добре планираната подготовка на престъплението. „Онази ярка светлина на слава, позор и известност беше там. Не можех да ѝ устоя“, казва той на властите преди 4 години.

63-годишният американец вече 20 години излежава присъда в Ню Йорк. Държавната съвет за освобождаване от отговорност отново отказа помилване с основанието, че „ще бъде несъвместимо с благосъстоянието и безопасността на обществото, а по този начин ще застраши сериозната същност на престъплението, подривайки почитта към закона.“

Становището гласи още: „Криминалното Ви досие показва, че това е единственото извършено от теб престъпление. Това обаче не смекчава Вашите действия.“

Чапман Ленън
Снимка: The New York Post

Предишното изслушване на Чапман беше последвано от протести в Ягодовите полета, мемориала на Джон Ленън в Сентръл Парк, и около дома на покойния музикант. През август тази година политици и фенове призоваха да бъде отказано освобождаване.

Следващият път, когато Марк Дейвид Чапман ще бъде изслушан, ще бъде през август 2020 г.

Чапман Ленън
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти