Раздадоха наградите "Тони"

59-годишната американска певица Синди Лоупър (в червено) спечели първата в своята кариера статуетка "Тони" за написването на музиката към мюзикъла "Секси ботуши" ("Kinky Boots")
Снимка: Getty/Guliver

Музикалната комедия "Секси ботуши" ("Kinky Boots") беше определена за мюзикъл на годината и спечели общо шест награди "Тони" на 67-та церемония за раздаването на отличията, провела се на 9 юни в нюйоркската зала "Radio City Hall".

В сериозната конкуренция между "Секси ботуши" (13 номинации), "Матилда" ("Matilda", 12 номинации) и "Пипин" ("Pippin", 10 номинации) 868-те членове на журито на наградите "Тони" в крайна сметка предпочетоха ексцентричната и сантиментална енергия на "Секси ботуши". Мюзикълът разказва за приятелството между стеснителен наследник на западаща фабрика за обувки и травестит, който става негов съдружник и му помага да спаси фабриката, започвайки да произвеждат обувки за травестити.

Освен награда "Тони" за най-добър мюзикъл - "Секси ботуши", вдъхновен от едноименния британски филм от 2005 г., беше удостоен и с "Тони" за най-добър актьор в музикална комедия за Били Портър и за най-добра музика за певицата и композитор Синди Лoупър. Тя направи своя дебют на Бродуей и за първи път спечели "Тони" в професионалния си път.

"Секси ботуши" спечели и приза за най-добра оркестрация, най-добър звук и най-добра хореография. Мюзикълът "Матилда", вдъхновен от книгата за деца на британеца Роалд Дал и създаден в Лондон, където миналата година отнесе седем награди "Оливър", спечели четири награди "Тони" - за най-добър актьор в поддържаща роля, най-добра музикална партитура, най-добро осветление и най-добри декори.

"Пипин" отнесе отличието за най-добър римейк на музикална комедия. Първата версия на мюзикъла излезе през 1972 г. Във вечерта, пълна с изненади, някои от фаворитите си тръгнаха с празни ръце. Най-вече Том Ханкс, който дебютира на Бродуей в пиесата на покойната Нора Ефрон "Lucky Guy", разказваща за живота на журналиста и носител на "Пулицър" Майк Макалъри. Той беше номиниран в категорията най-добър театрален актьор. Отличието отнесе Трейси Летс за пиесата "Кой се страхува от Вирджиния Улф".

"Тони" за най-добра театрална пиеса спечели "Ваня, Соня, Маша и Спайк" на Кристофър Дуранг. Церемонията по раздаването на наградите "Тони", които за театъра и мюзикъла са еквивалент на Оскарите в киното, беше водена за четвърти път от актьора Нийл Патрик Харис. Събитието се проведе в присъствието на около 6000 души.

* Можете да разгледате галерията ни със снимки от церемонията ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти