Работещи момичета: ето кои са най-високоплатените актриси в Холивуд

актриси колаж
Снимка: Getty

За пореден път списание Forbes подреди списък на най-високоплатените актриси в Холивуд през последната една година.

Петата позиция по най-много приходи за периода юни 2017 – юни 2018 заема Рийз Уидърспуун. За една година тя е спечелила 16,5 млн. долара, а с милион и половина повече е възнаграден трудът на Дженифър Лоурънс. 28-годишната актриса стои на четвърто място, спечелвайки общо 18 милиона както от своите роли, така и от договора си като рекламно лице на Dior.

На трета позиция се нарежда Дженифър Анистън с 19,5 млн. Въпреки че за една година е излязъл само един филм с нейно участие, договорите на актрисата с компании като Aveeno, Smartwater и  Emirates Airlines включват щедри възнаграждения. Твърде вероятно е догодина Анистън да се изкачи и до по-висока позиция след снимките на нов сериал, в който ще си партнира заедно с Рийз Уидърспуун.

По-добре платена от Анистън се оказва Анджелина Джоли, която се настанява на трето място в класацията на Forbes с 28 милиона долара. По-голяма част от приходите ѝ се дължат на ролята във втората част на филма „Господарка на злото“, който се снима това лято.

На първото място като най-скъпоплатена актриса за периода се качва Скарлет Йохансон. 33-годишната актриса е спечелила 40,5 млн. долара, най-вече от ролята си на Черната вдовица в поредицата на Marvel.

Сред останалите отличнички на Холивуд се нареждат Мила Кунис (№6, 16 млн. долара), Джулия Робъртс (№7, 13 млн.), Кейт Бланшет (№8, 12,5 млн.) и Мелиса Маккарти (№9, 12 млн.). За първи път в подредбата се появява Гал Гадот с 10 милиона, която ще се завърне като Жената чудо в продължението на едноименния хит от 2017 г. От списъка отсъства Ема Стоун, оглавила миналогодишната класация след ролята си в „Ла Ла Ленд“, за която спечели „Оскар“.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти