Крал Чарлз III с първи думи на фона на битката си с рака

На 5 февруари Бъкингамският дворец обяви, че Негово Величество е бил диагностициран с рак. Сега крал Чарлз III говори за първи път след като болестта му стана публично достояние и благодари от сърце на всички за тяхната подкрепа.

В събота Бъкингамският дворец сподели изявление от името на Негово Величество, в което се казва, че "такива добри мисли са най-голямата утеха и насърчение". 

„Както всички, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение“, започва изявлението си Чарлз.

„Също толкова окуражаващо е да чуя как споделянето на собствената ми диагноза е помогнало за насърчаване на общественото разбиране и е хвърлило светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациенти с рак и техните семейства в Обединеното кралство и по света.“

Той добавя: „Моето доживотно възхищение от тяхната неуморна грижа и отдаденост е още по-голямо в резултат на моя личен опит.“

Изявлението идва само няколко дни, след като кралица Камила говори за състоянието на съпруга си при първата си кралска изява, след като диагнозата рак на съпруга ѝ беше обявена този месец.

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

Камила сподели в четвъртък на благотворителен концерт в катедралата в Солсбъри, че Чарлз се справя „изключително добре при тези обстоятелства“. Тя добави, че той е „много трогнат от всички писма и съобщения, които обществеността изпраща отвсякъде“. 

В момента кралят с ее оттеглил от публичния живот, като стана ясно, че ракът му е открит в ранна фаза.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти