Противоречивият актьор, който играе блестящо: Кевин Спейси на 58

Противоречивият актьор, който играе блестящо: Кевин Спейси на 58
Снимка: netinfo

Кевин Спейси е роден в Ню Джърси. Спейси е моминското име на неговата майка Катлийн Спейси. Кевин е третото дете в семейството и има по-големи брат и сестра. Още през детските години на Кевин семейството му се премества в Южна Калифорния.

През училищните си години Кевин Спейси бива изгонен от училище заради буйния си нрав. Впоследствие баща му го изпраща във военно училище, от където Кевин също е изгонен след участие в сбиване. В следващото училище, в което постъпва Кевин Спейси започва да играе в различни спектакли. Там той се запознава с Меър Уинингъм и Вал Килмър. След това Кевин учи актьорско майсторство в школата „Джулиард“.

Първите изяви на Кевин Спейси като актьор са на театралната сцена. Важна роля в кариерата му изиграва участието в театралната пиеса „Смут“ с режисьор Майк Никълс. Заради доброто представяне на Спейси в пиесата, Майк Никълс го кани да участва във филмите „Heartburn“ през 1986 г. и „Работещо момиче“ през 1988 г.

През следващите години Кевин Спейси получава редица второстепенни роли в киното. Той е отличен с награда Оскар за най-добър поддържащ актьор за играта си във филма „Обичайните заподозрени“.

През 1996 г. Спейси прави опит като режисьор с филма „Алигатор албинос“ (Albino Alligator). Следващата 1997 г. става ключова за кариерата му. Той участва във филмите „Поверително от Ел Ей“ и „Нощем в градината на доброто и злото“. И двата филма са изключително добре приети от публиката и критиката. Добрите му роли в тези филми го довеждат до главна роля във филма „Американски прелести“ през 1999 г. За този филм Спейси е награден с награда Оскар за най-добър актьор. Само дни след излизането на филма Кевин Спейси получава звезда в Алеята на славата в Холивуд.

През последните години Кевин Спейси участва филмите „Предай нататък“, „Кей Пакс“, „Отвъд морето“ и др.

Снимка: netinfo

През октомври 2017 г. актьорът Антъни Рап обвинява Спейси в опит за сексуално посегателство срещу него, когато Рап е бил на 14 години. 

На 29 октомври 2017 г. Спейси публикува извинение към Рап за своите действия, описвайки ги като „изключително неуместно поведение в нетрезво състояние“.

В извинението си, актьорът също разкрива, че е гей.

Няколко организации и активисти за правата на хомосексуалните разкритикуват Спейси, че намеква за връзка между двете. Писателят Дан Савидж пише в Туитър, че „нито алкохолизма, нито страхът от разкриване на ориентацията не оправдават сексуалното посегателство“, в което Спейси е обвинен. След обвиненията на Рап и други мъже заявяват, че Спейси ги е подлагал на сексуален тормоз.

Снимка: netinfo

На 3 ноември 2017 г. Netflix публично обявява отлагането на снимките на сериала „Къща от карти“, докато Спейси не бъде заменен.

Преди признанията си от 2017 г. актьорът има връзка с няколко жени. Една от тях е озвучаващата актриса Ейприл Уинчъл, а също и със сценаристката Даян Дрейър.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти