Принц Уилям и Кейт Мидълтън са „обзети от разкаяние“ след обиколката на Карибите

Карибската обиколка на херцога и херцогинята на Кеймбридж, по време на която те посетиха Белиз, Ямайка и Бахамите, беше напрегнато и противоречиво пътуване.

Във всяка страна те се сблъскаха с протести, които критикуваха близката историческа връзка на кралското семейство с робството и колонизацията. Освен това правителствата на Белиз и Ямайка обявиха намерението си да отстранят кралицата като държавен глава, следвайки стъпките на Барбадос, който отстрани монарха от поста ѝ в края на миналата година.

Когато кралската двойка се завърна във Великобритания, принц Уилям публикува изявление в Инстаграм, в което сякаш на практика даде благословията си карибските държави да се разделят с баба му (макар и очевидно не с толкова много думи).

Източник споделя пред Us Weekly, че херцогът и херцогинята „са обзети от разкаяние“ след пътуването, което „са очаквали с нетърпение“.

„Със сигурност беше по-предизвикателно от очакваното предвид протестите“, казва източникът. „Очевидно те познават историята, но да бъдат там по време на протестите беше истинско изпитание.“

В родината си Кембридж очевидно мислят как да „укрепят отношенията си“ с други страни от Британската общност. „Те не могат да променят случилото се в миналото, така че се фокусират върху бъдещето“, допълва вътрешният източник.

„Очевидно е, че Уилям и Кейт искат бившите колонии да останат част от Британската общност. Но [те] ще подкрепят всяко тяхно решение, включително и това да станат независими.“

Кейт и Уилям на местния бахамски пазар и с важна екологична кауза

Все пак кралските особи са оставили някои хубави спомени по време на осемдневното си пътуване.

„Срещите с нови и интересни хора бяха най-важните събития за тях“, обяснява източникът. „Хареса им да танцуват, да се запознават с местните жители в Белиз и да опитват местната кухня. Кейт обича пикантна храна, така че това беше точно за нея.“

Семейство Кеймбридж са грижовни родители, но очевидно са „намерили за освежаващо да имат няколко дни без деца“ без Джордж, Шарлот и Луи, продължава източникът. „Това беше първият път от години, когато те бяха заедно без децата за толкова дълго време." И все пак „към края на пътуването [те] нямаха търпение да се върнат и да ги прегърнат отново“.

Край на кралското турне в Карибите: Кейт и Уилям се връщат във Великобритания

 

Още за кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти