Принц Уилям и Кейт Мидълтън обявиха подкрепата си за народа на Украйна

принц Уилям Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се обявиха в подкрепа на Украйна.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж споделиха лично съобщение в събота сутрин, заявявайки, че застават с президента Владимир Зеленски и народа на Украйна на фона на руската инвазия. Посланието е рядък публичен коментар на политическа тема от членове на кралското семейство, които често се придържат към конституционната норма да останат неутрални, според Ройтерс.

„През октомври 2020 г. имахме привилегията да се срещнем с президента Зеленски и първата дама, за да научим повече за тяхната надежда и оптимизъм за бъдещето на Украйна. Днес ние сме с президента и целия народ на Украйна, докато те смело се борят за това бъдеще“, гласи съобщението , което е подписано с инициалите на кралските особи „У&К“.

Херцозите се срещнаха със Зеленски и първата дама Олена Зеленска в Бъкингамския дворец по време на двудневното официално посещение на украинския президент в Обединеното кралство.

Изявлението на кралската двойка е рядък публичен коментар по политически въпроси, тъй като британското кралско семейство често остава неутрално според конституционна норма. Уилям и Кейт са и първите активни висши членове на кралското семейство, които говорят за сътресенията в Украйна.

Срещата на принц Уилям и Кейт Мидълтън с президента на Украйна Владимир Зеленски

В петък принц Хари и Меган Маркъл публикуваха изявление, в което осъдиха руския президент Владимир Путин за войната му срещу Украйна. Съобщението беше публикувано на уебсайта на тяхната нестопанска организация Archewell, където те споделиха своите позиции по политически въпроси, след като се оттеглиха от висшите си кралски роли.

Херцогът и херцогинята на Съсекс също призоваха световните лидери да изяснят позицията си относно войната, като заявиха, че „застават с народа на Украйна“.

„Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс и всички ние в Арчуел заставаме с народа на Украйна срещу това нарушение на международното и хуманитарното право и насърчаваме световната общност и нейните лидери да направят същото“, се казва в изявлението.

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти