Принц Хари наруши традицията на сватбата си (ето как го направи)

Меган и Хари сватба
Снимка: Getty

Принц Хари наруши традицията и вече носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка.

Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не слагат този венчален символ. Брачната халка на Меган Маркъл е съобразена с традициите и е от уелско злато.

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям. Халката на Меган Маркъл е изработена от бижутерийната къща "Клийв енд ко." в лондонската им работилница.

Снимка: netinfo

През 1981 г. компанията "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Снимка: netinfo

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката, и на младоженеца бяха поверени най-напред на сватбената церемония в параклиса "Сейнт Джордж" набрата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум. Бащата на принц Хари и принц Уилям - престолонаследникът принц Чарлз, също носеше брачна халка след като се ожени за майка им - покойната принцеса Даяна.

Снимка: netinfo

Припомнете си:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти