Принц Хари и Елтън Джон отново заедно срещу вируса ХИВ

принц Хари Елтън Джон
Снимка: Getty

Херцогът на Съсекс и британският изпълнител обединяват усилия в нова инициатива срещу ХИВ вируса при мъжете. Коалицията MenStar събра отново на едно място приятелите, чиято предишна среща беше по време на сватбата на принц Хари, на която Елтън Джон пя.

След вчерашната среща в Амстердам стана ясно, че общият им проект „ще разшири диагностиката и лечението на ХИВ инфекциите при мъжете, целейки заличаване на епидемията от СПИН до 2030“, предават от Кенсингтън. Инициативата ще подкрепи ефективните услуги против ХИВ/СПИН, ранното изследване, лечение и прекратяване на разпространението на заболяването.

Херцогът на Съсекс продължава действията си срещу болестта СПИН, които започват преди години, следвайки дейността на своята майка. През 2006 г. той основава организацията Sentebale в помощ на децата в Лесото, Африка, които остават сираци заради епидемията.

През 2016 г. принц Хари дори се подложи на изследване за ХИВ в Барбадос заедно с Риана, за да повиши осведомяването относно процедурата и разсее предразсъдъците около нея.

Елтън Джон също отдавна е посветен на борбата срещу ХИВ/СПИН, което се разбра и от думите на Хари по време на събитието: „Повече от четвърт век Елтън работи неуморно за финансирането на проучвания и услуги за обществата по света. А днес той е дошъл в Амстердам, за да обяви най-новото си усилие, глобално партньорство за милиарди долари, което цели да прекъсне цикъла на разпространение на ХИВ сред мъжете, по-специално в африканските райони под Сахара.“

Певецът, от своя страна, сподели резултатите от скорошно изследване, според което броят а мъжете между 24-35 г., подлагащи се на изследване и лечение на ХИВ, са изключително ниски. Затова новият проект, който ще започне следващата година, се съсредоточава върху информирането на мъжете за вируса и насърчаването на тестване и медицински грижи сред тях.

 

банери
Снимка: Edna

банери
Снимка: Edna

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти