Преобразена и вдъхновяваща: Меган Маркъл се завърна със силна реч, насочена към жените

меган маркъл
Снимка: YouTube

Меган Маркъл се завърна в публичното пространство и то с реч, която си заслужава да бъде чута. Херцогинята на Съсекс, която се отказа от кралските си привилегии преди няколко месеца, изглеждаше видимо преобразена. С дълга права коса, блясък в очите и пламенна реч, Меган Маркъл доказа, че определено се чувства уверена и спокойна в новия живот, който води заедно с принц Хари и сина им Арчи.

Винаги ще има негативни гласове, понякога ще ни се струва, че те са много. Тези гласове могат да бъдат болезнено силни. Но ти можеш и трябва да използваш своя глас, за да заглушиш този шум. Защото в крайна сметка, това наистина е просто един шум.

Това бяха само част от вдъхновяващите слова в речта, която Меган Маркъл изнесе по време на онлайн събитието Girl Up Leadership Summit 2020. В него взеха участие над 40 хиляди младежи от 172 страни по света.

меган маркъл принц хари
Снимка: Getty/Gulliver

Събитието се проведе вчера, а според източници, Меган е говорила без никакъв сценарий и предварителни записки, а всичко, което е казала, е било импровизирано и е идвало от сърцето ѝ. В речта ѝ се обръщаха внимание на въпроси като половото равенство, расовата дискриминация, овластяването на младите хора и важността да бъде създадена стабилна дигитална общност.

Вашето поколение е израстнало в дигиталния свят и добре осъзнавате каква власт, но и каква вреда може да нанесе това пространство. Не бива да опитваме да сриваме другите, трябва да опитваме да се изграждаме заедно. Използвайте гласа си онлайн, но и в реалния свят. Използвайте го, за да се подкрепяте, не да се разкъсвате на парчета. Вашите гласове са гласовете на истината, на надеждата... и трябва да са много по-силни.

Окуражавайки всички участници на възраст между 13 и 22 години, да бъдат активни и въвлечени в процесите, случващи се покрай тях, Меган ги посъветва:

Вижте, знам, че понякога не знаете как да постъпите. Често страхът ни парализира и ни спира да бъдем смели и дръзки. Но не подценявайте факта, че някои отговори се намират вътре във вас и никъде другаде. Не мислете, че не можете да победите страха. Имате силата да направите света по-добър. Сърцето ще ви подскаже кое е правилното и кое е грешното, кое е справедливо и кое не е. Най-трудната част, която бе най-тежка и за мен, е да защитите убежденията си чрез действия.

меган маркъл принц хари
Снимка: Getty/Gulliver

Меган изрази възхищението си и от течението Black Lives Matter, което бе създадено от граждани след смъртта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в САЩ преди седмици.

Времената, в които живеем в момента, изискват повече от нас. Сега, повече отвсякога, трябва да говорим твърдо, силно и без страх. А още по-безстрашно трябва да действаме. Не е нужно само да вярваме и да искаме равенство, трябва да работим за него.

Според източници, Меган е говорила от собствен опит и е споделила открито личните си убеждения. Тя е изразила вярата си, че поколението от млади жени има силата да извърши големи промени, свързани с климата, расовата и полова дискриминация, психичното здраве и още много други направления.

"Вие не просто можете да промените света, вие вече го правите!", завършва Меган.

Вижте цялата реч на Меган във видеото:

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти