Повод за гордост: австрийски дизайнер с български корени е сред големите имена в света на модата

Неговите успехи в модната индустрия са забележителни, дрехите му се продават в едни от най-големите магазини и са избор на не една и две знаменитости.

Кореспондентът на NOVA Миа Сантова ни среща с Петър Петров - австрийски дизайнер с български корени, който е вече е сред големите имена в света на модата. Запознайте се с него във видеото.

Отраства със създаването на дрехи още от дете – голяма част от детството си прекарва със своята майка, която е шивачка. Тя продължава да му дава своите ценни съвети и до днес.

Винаги ми е било интересно да съдавам облекло. Тя ми помагаше с моделите във всички насоки. Без нея не бих могъл да съм там, където съм сега. Много решения се взеха от мен, но без нейната безапелационна подкрепа не бих успял.

Модата, която създава в началото на своята кариера, възприема като протест срещу естетическите реалности в България. 

Не е важно облеклото да влезе в стаята, а човекът да влезе в стаята, целият му силует да бъде интересен, елегантен, специфичен.

Звездни жени, които всички познаваме и обичаме – Ан Хатауей, Емилия Кларк, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Джейн Фонда, носят носят неговите дрехи.

Когато се случва нещо такова – голяма звезда да облече нашите костюми или рокли, естествено, това е потвърждение, че онова, което сме създали, не е в грешната посока. Все пак тези хора имат подход към абсолютно всичко. 

10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем

Разберете какво ви очаква през 2022:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти