Поли Генова класира България на финала на Евровизия

Българският участник в конкурса Евровизия Поли Генова излезе на голямата сцена в Стокхолм в четвъртък вечерта в рамките на втория полуфинал на песенния конкурс.

Тя представи България с песента „If love was a crime”.

Поли излезе 12-та от всички 18 участници за вечерта. Водещите съобщиха нейното име трето от 10-те продължили към финала, като поясниха, че редът на страните не отразява местата на артистите в рейтинга на журито и телевизионните зрители.

Гласуването определи на финала да отидат представителите на Латвия, Грузия, България, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Победители на първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.

Така на финала на 14 май ще пеят 26 изпълнители – 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и „голямата петорка“ (основателите и главни спонсори на конкурса) – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.Определен беше и редът на изпълненията на финала, като Поли Генова ще пее под №8.

Поредността беше определена от продуцентите на шоуто след края на втория полуфинал.

Финалът на конкурса ще бъде в залата „Глобен” – най-голямата в света сферична конструкция от този тип. Тя стана с 3,5 см по-ниска, откакто в нея е вкарано цялото оборудване, необходимо за провеждането на конкурса.

На арената пристигнаха 172 товарни платформи със светлинна и звукова техника. Конкурсната сцена тежи 65 тона, а на покрива е качено 109 тона оборудване.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти