Почина Уинстън Грум, авторът на романа „Форест Гъмп”

Уинстън Грум Форест Гъмп
Снимка: ИК Бард/IMDb

Авторът на книгата „Форест Гъмп” Уинстън Грум почина в родния си град Феърхоуп в САЩ на 77-годишна възраст, съобщиха световните информационни агенции. За това съобщи официално и кметицата на града Карен Уилсън.

"С голяма тъга съобщавам за смъртта на нашия скъп приятел Уинстън Грум. Феърхоуп днес загуби една легенда", написа Уилсън във Фейсбук.

Романът, публикуван през 1986 г., се превръща в най-популярната творба на писателя, благодарение на филма „Форест Гъмп” по сценарий на Грум, който печели шест награди „Оскар”.

Форест Гъмп (в ролята Том Ханкс) е простоват и добродушен човек от измисления град Гринбоу в щата Алабама. Във филма той среща различни исторически фигури, оказва влияние на поп културата и участва в едни от най-главните събития на 20 век. През 1995 г. Грум написва продължение - „Гъмп и компания“, която също се опитва да филмира, но няма успех.

Вижте в нашата галерия 20 цитата от „Форест Гъмп”, които звучат простичко, но разкриват дълбоки истини за живота и взаимоотношенията между хората:

20 урока, на които ни научи Форест Гъмп

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти